Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Elbistan bizim tarım potansiyeli, hayvancılık potansiyeli açısından Kahramanmaraş’ın önemli ilçelerinden bir tanesi. Bunu biliyoruz ve çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz” dedi.
Emiroğlu başkanlığında Elbistan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı ile ilçenin tarım ve hayvancılık potansiyeli masaya yatırıldı.
Toplantıda ilk olarak Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, ilçenin tarım, hayvancılık ve gıda konularıyla ilgili Emiralioğlu ve toplantıya katılanlara detaylı bir sunum yaptı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Toplantıya ildeki bütün şube müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımız ile Elbistan ilçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki konu sorumlularımız katıldı. İlçe Müdürümüz bize ilçenin genel tanıtımı, ilçenin tarımı, hayvancılığı, uyguladığımız desteklemeler, buradaki tarımsal potansiyel, hayvancılık potansiyeli ve genel konularda bilgi verdi. Akabinde ilçemizde yaşanan sorunlar, İl Müdürlüğü olarak ilçemize yapmamız gerekenler, şubelerimizin ilçedeki konularla ilgili yapması gerekenler detaylı bir şekilde tartışıldı. İlçedeki konu sorumlusu arkadaşlarımız şube müdürlerimize kendi alanlarıyla ilgili yaşadıkları problemleri sordular onlarda cevapladı. Açıkçası cevaplanması gereken hiçbir soru kalmayıncaya kadar toplantımıza devam ettik. Bu toplantılarımızı bütün ilçelerimizde yapıyoruz ve Elbistan 8. ilçemiz. En son da Cumartesi günü Türkoğlu ilçemizde yapıp ilçe değerlendirme toplantılarını bitirmiş olacağız. Biz bunun ilçe adına, il müdürlüğümüz adına ve Kahramanmaraş adına yararlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yerinde, ildeki bütün idarecilerimiz ve ilçedeki personelle birlikte ilçeyi değerlendirmiş oluyoruz. Yaptığımız toplantı bu manada bir toplantıydı. Tabi Elbistan bizim tarım potansiyeli, hayvancılık potansiyeli açısından Kahramanmaraş’ın önemli ilçelerinden bir tanesi. Bunu biliyoruz ve çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi