Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Yılmaz, hasat mevsimiyle birlikte bölge genelinde çalışan biçerdöverleri denetlediler.
Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğündeki toplantının ardından Akbayır beldesinde biçimi yapılan ekili arazileri gezen Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ile beraberindekiler, burada çiftçilerle sohbet ederek sorunlarını dinlediler.
Biçerdöverleri denetleyen ve çiftçiler ile sohbet eden Emiralioğlu ile beraberindeki heyet daha sonra, Toprak Mahsulleri Ofisi Elbistan Ajans Amirliği'ni ziyaret ederek, yetkililerden alımı yapılan hububatların protein değerleri hakkında bilgi aldı.
Kıraç arazilerden elde edilen buğdayların protein değerinin düşük olduğunu belirten ofis yetkilileri, sulu arazilerde bu değerin artış göstereceğini beklediklerini söylediler.
Hasat dönemi ile birlikte çiftçilerin yanında olduklarını kaydeden İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, bu yıl verimli bir dönem geçirdiklerini söyledi
 
Editör: Haber Merkezi