Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, 45 kilometrelik Elbistan-Malatya Karayolunun bir an önce programa alınmasını ve bölünmüş yol olarak yapılmasını beklediklerini belirterek, destek istedi.
Elbistan'ın kapalı bir kutu konumunda olduğunu ve bölünmüş yollar sayesinde hem güneydoğuya hem de batıya olan bağlantısının sağlanacağını belirten Polat, zaman zaman dillendirilen Kısık Yolu projesinin ise öncelikli olmadığını kaydetti.
Elbistan'ı kuzey ve batıya bağlayan Elbistan-Göksun Karayolunun programa alındığını öğrendiklerini dile getiren Polat, ilçeyi güneydoğuya bağlayan Elbistan-Darıca Karayolunun zaman kaybetmeden bölünmüş yol olarak yapılması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ihaleler ile Elbistan ile Malatya'nın Darıca Beldesi arasında kalan yolun 7,5 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olarak yapıldığını anlatan Polat, geriye ise yaklaşık 35 kilometre gibi bir kısmın kaldığını belirtti.
Polat, "Elbistan kapalı bir kutudur. Önemli yol güzergahları üzerinde bulunmadığı için bunun zararını çekiyoruz. İlçenin gelişmesi ve atılım yapması için yolların sorunsuz bir şekilde olması gerekir. Elbistan-Göksun Karayolunun programa alındığını biliyoruz. İlçemiz için bu yol sayesinde kuzeye ve batıya bağlanırken, Elbistan-Malatya Karayolu ile de güneydoğuya bağlanacaktır. Yolarımız bölünmüş yol olarak yapıldığı taktirde, önemli bir geçiş noktası olacaktır. Onun için Elbistan-Malatya Karayolu'nun bir an önce programa alınmasını bekliyoruz. Bu yolun zaten 7,5 kilometrelik kısmı yapıldı. Geriye ise 35 kilometre gibi bir bölüm var" dedi.
Elbistan-Göksun-Kahramanmaraş yoluna alternatif olarak zaman zaman, Ekinözü üzerinden geçen Kısık yolunun gündeme getirildiğini kaydeden Polat, şöyle konuştu:
"Biz sanayici ve iş adamları olarak, uzun vadeli yol projeleri yerine mevcut yollarımızın standardının artırılmasını istiyoruz. Kısık yolu uzun vadeli olarak programa alınabilir. Kısık yolunun öncelikli projelerin önüne geçmesini kesinlikle istemiyoruz. Elbistan-Göksun ve Elbistan-Malatya Karayolları bölünmüş yol olarak tamamlandıktan sonra bu yol gündeme gelebilir. Bizim önceliğimiz şuanda Elbistan ile Darıca arasındaki Malatya karayoludur. Tüm Elbistanlıların da Elbistan-Malatya Karayoluna sahip çıkması gerektiğine inanıyorum
Editör: Haber Merkezi