Afşin'de, yaz kuran kursunda 'Elif-Ba'yı bitirerek Kuran'a geçen öğrencilere Kuran'ı Kerim hediye edildi.

Afşin Müftlüğü tarafından Dedebaba Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Camii'nde açılan yaz kuran kursunda, Elif-Ba Cüzlerini bitirerek Kuran'a geçen öğrencilere Kuran'ı Kerim dağıtıldı.

Kuran'ı Kerim dağıtım törenine katılan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, öğrencilerin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz kuran kurslarına katılarak tatillerini en iyi şekilde değerlendirdiğini ve kendilerine değer katacak faaliyette bulunduğunu söyledi.

Okulların tatil olmasıyla açıklan yaz kuran kurslarının, ülke genelindeki milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşen önemli bir eğitim faaliyeti olduğunu dile getiren Budan, "Öğrencilerimizin yaz tatilini değerli, kıymetli hem dinlenecekleri hem de kendilerine değer katacakları faaliyetlerle geçirmeleri hepimizin temel arzusudur. Bu anlamda müftülüğümüz ilçe genelinde kuran kursları açıyor. Çocuklarımız burada, kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'i öz alfabesi ile öğrenerek dinimizin temel bilgileri hakkında eğitim alıyor. Öğrenci velilerimize ve bu kurslarda emek veren müftlülük personellerimize teşekkür ediyorum. Burada verilen çocuklara eğitimler, İslam dinini öğrenmeleri ve ahlaken sağlam karakterli nesiller yetişmesi bakımından önemli. Kuran'a geçen öğrencilere Kuran'ı Kerim dağıtılmasında emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin, yaz kuran kurslarında İslam dinin esaslarını öğrendiklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, şunları söyledi:

"Kuran'ı Kerim okumayı öğrenen çocuklarımızla bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımız belli yaş grupları için hazırladığı temel bilgileri içeren kitapları ve Kuran'ı Kerimleri çocuklarımıza dağıttık. Çocuklarımız bu kitaplarla İslam dinin en güzel şekilde öğrenecekler. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından yaz kuran kursu öğrencilere Kuran'ı Kerim hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi