Afşin Elektrik-Elektronik Bobinaj Tesisatçıları Derneği Başkanı Eyup Berk, Afşin'de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a, Afşin'de dağıtım şirketi ile tüketici arasındaki sıkıntıları dile getirdi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonunda gerçekleştirilen sivil toplum örgütleri istişare toplantısında söz alarak konuşan Afşin Elektrik-Elektronik Bobinaj Tesisatçıları Derneği Başkanı Eyup Berk, Grup Başkanvekili Ünal'dan, Afşin'e  elektrik mühendisi atanması ve elektrik projelerinin günün her vaktinde onay verilerek vatandaşın enerji ihtiyacının çözülmesini istedi.

Toplantıda Afşin Elektrik-Elektronik Bobinaj Tesisatçılarının ve vatandaşların sıkıntıların aktaran Berk, "Afşin nüfusu yaklaşık 85 bin olan Kahramanmaraş'ın ikinci büyük ilçeleri arasında olmasına rağmen bazı işlerinde eksiklikleri halen devam etmekte. TEDAŞ Afşin Müdürlüğü olarak hizmet veren TEDAŞ özelleşmesinin ardından AKEDAŞ Afşin Başmühendisliği olarak hizmet vermeye başladı ve bir görevli mühendis nezdinde işlem yapılmaya başladı. 2014 yılının son çeyreğine kadar görevli mühendisin alınıp ve bazı imza yetkililerinin Elbistan'a kaydırılmasından sonra sıkıntılılar cereyan etmeye başladı. Biz Afşin Elektrik-Elektronik Bobinaj Tesisatçıları Derneği olarak 85 bin nüfuslu bir ilçenin dağıtım ve perakende şirketi ile son tüketici olan müşterilerin arasındaki bağlantıyı sağlasak da son dönemlerde bu mevzular ciddi sıkıntılar getirmeye başladı. Son tüketici olan müşterilerimizin üzerine külfet ve biz meslek erbabı ustalara vakit kaybı alarak yansıdı. Bunu gerekli mercilere yazdığımız dilekçelerle veya sözlü beyanatlarla dile getirdik ama haftada bir gün (salı) olmak şartı ile mühendis görevlendirilse de yapılan işler bazında bakıldığında pek bir çözüm olmadı. Bu noktada esnaf  ve vatandaşlarımızın bu sebeplerden oluşan mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz."dedi.

Ünal ise gerekli işlemleri ilgili mercilerle görüşerek, Afşin'de yaşanan bu mağduriyetin çözülmesi için çalışma yapacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi