Her iki odanın yönetimin hazır bulunduğu toplantı, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve ELSİAD Başkanı Emin Polat, Elbistan ve çevresinde yaşanan elektrik sorununa kalıcı çözüm bulunması gerektiğine değindi.
İlk olarak ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, ELSİAD ile yapmış oldukları ortak girişimler neticesinde 60 saatlik elektrik kesintisini 24 saate indirdikleri kaydederek, “Geçtiğimiz hafta sonunda Elbistan’da yaşanacak 4 günlük elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldık. Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve AKEDAŞ yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerimiz sonuç verdi. Bu sayede 60 saatlik kesinti, 24 saate indi. Çünkü 4 günlük elektrik kesintisi yapılması halinde esnaflarımız ve vatandaşlarımız yaşadıkları zararın karşılanması için yasal süreç başlatacaklardı. Özellikle gıda ürünleri satışı yapan esnaflarımız ve sanayi esnafımız bu durumdan olumsuz etkilenecekti. Bu nedenle ilgili tüm kurumlara, çok teşekkür ederim” dedi.
Paksoy, ikinci enerji nakil hattının bölgeye çekilmesi konusunun şart olduğunu belirterek, yaşanan sıkıntıların bu sayede önüne geçilebileceğini söyledi.
Paksoy’un konuşmasının ardından ELSİAD Başkanı Emin Polat ise, “Birlik ve beraberlik adına her zaman yanımızda olan ETSO yönetimine teşekkür ederim. Bizlerle ELSİAD olarak Elbistan’da söz konusu olan 4 günlük elektrik kesintisi haberini aldığımızda, ilgili kurumlarla görüşmelerimiz oldu. Yapmış olduğumuz görüşmelerde, Elbistan’ın 4 günlük elektrik kesintisini ekonomik anlamda kaldıramayacağını dile getirdik. Esnaflarımızın zarara uğrayacağını, iş kaybının yaşanacağını ifade ettik. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonun verdi ve 60 saat sürecek olan işin, 24 saat süre içerisinde tamamlanmasına vesile olduk. Bu manada bizlerde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Metin Maytalman ve ilgili kurumlara teşekkür ederiz” diye konuştular.
Editör: Haber Merkezi