Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ile AKEDAŞ protokol imzaladı. İmzalanan bu protokolle Yazıbelen, Kabaağaç, Dağlıca ve Büyüktatlar Mahallelerinde kesilen elektrik yeniden verildi. Elektriğin gelmesiyle mahallelerde su sevinci yaşandı.
Yazıbelen, Kabaağaç Köyleri ile Dağlıca ve Büyüktatlar Beldelerinde elektrik borcu yüzünden elektrikler kesilmiş, elektrik kesilmesi ardından da mahallelere su pompalamayınca halk uzun süre susuz kalmıştı. Kahramanmaraş’ın büyük şehir olmasının ardından belde ve köyler kapatılarak, mahalleye dönüştürüldü, bir takım borçlarda yine Kahramanmaraş Büyükşehre devredilmişti.
Bu nedenle Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile AKEDAŞ arasında bir protokol imzalanarak, borç nedeniyle kapatılan yerlere elektrik verildi. Elektriğin gelmesiyle birlikte susuz mahalleler suya kavuştu.
Konu hakkında bilgi veren AKEDAŞ Bölge Müdürü Süleyman Öner, “ Kahramanmaraş büyük şehir olmadan önce bazı Köylerimiz elektrik borçlarını ödeyemediğinden dolayı elektrikleri kesilmişti. Bu yüzden de bazı mahallelerimiz susuz kalmıştı. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile AKEDAŞ arasında bir protokol imzalanarak elektriği kesilen yerlere yeniden elektrik verildi.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi