Alınan bilgilere göre, dün sabah kentin Gaziantep yolu girişinde asayiş uygulaması yapan polisler Bingöl plakalı bir araçtan şüphelenerek durdurdu. Araçta bulunan 4 şahıs indirilerek, üzerlerinde ve araçta arama yapıldı. Yapılan aramada, 2 adet el bombası, 100 adet uzun namlulu silah mermisi ve çeşitli askeri mühimmat malzemeleri bulundu. Zanlılar daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek, emniyet müdürlüğüne getirilerek sorgulandı. Hatay’a gittikleri değerlendirilen 4 kişinin, yasa dışı dini bir örgüte mensup oldukları ihtimali üzerinde duruluyor.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar, Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nde alınan sağlık raporunun ardından TEM ve özel harekat polisleri nezaretinde adliyeye çıkartılmak üzere Malatya’ya götürüldü.
Kahramanmaraş polisi özellikle Gaziantep’te meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, kentteki asayiş uygulamalarını artırmıştı. Polisin güvenlik açısından yaptığı uygulamalara vatandaşlar da destek veriyor.
Editör: Haber Merkezi