Elbistan Ulu Cami merkezli olarak geniş bir alanı kapsayan ve ilçenin tarihi kimliğini yansıtan eserler, yapılacak çalışmalar ile gün yüzüne çıkarılacak.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hafta sonu ziyaret ettiği Elbistan’da, tarihi camiler, hamam ve diğer tarihi kalıntıları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkancı, Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürü sayın Abdullah Kocapınar, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve diğer ilgililer ile birlikte tarihi alanı gezen Ünal, bu adanın mutlaka gün yüzüne çıkarılacağını ve Elbistan’ın tarihi kimliğinin ortaya çıkarılacağını söyledi.
Ulu Cami, Çarşı Atik Camii, Ümmet Baba Camii, Selçuk Hamamı ve Kalede incelemeler yapan heyete, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkancı bilgi verdi.
Ünal, yaptığı değerlendirmede, “Kahramanmaraş’ımızı bir tarih ve kültür şehri olarak yeniden ayağa kaldırmak için bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle hem Kahramanmaraş içerisinde bir kültür yolu oluşturmak, hem Kahramanmaraş merkez ve Elbistan merkezde bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Elbistan’ımız Dulkadiroğlu Beyliği’nin kurulduğu merkez. Ulu Cami ve etrafında şekillenen bir ada var. Ulu Cami, hemen arkasında Dulkadiroğlu Sarayı, Selçuk Hamamı, Ümmetbaba, orada bir zaviye var, Çarşı Camii burada bir adayı tıpkı Odunpazarı, Beypazarı örneğinde olduğu gibi tarihi kimliğiyle ortaya çıkarmak, yani Elbistan’a gelindiğinde Elbistan burasıdır, çekirdeği burasıdır, tarihi doku burada muhafaza ediliyorun gerçekleşmesi gerekiyor. Onun için bir çalışma başlattık” dedi.
Kaynak: IHA
Editör: Haber Merkezi