Elbistan ilçesinde kentin en işlek caddelerinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik yapılan çalışma sonucunda çok sayıda tezgaha el konuldu.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir özellikle Hamza Akbaş Caddesi ile Emniyet Caddesi’nde seyyar tezgahların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle trafikte yaşanan aksamalar üzerine harekete geçti. Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, kentin en işlek caddelerinden olan Hamza Akbaş ve Emniyet Caddeleri ile İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda düzenlediği çalışmaya, polis ekipleri de destek verdi.

Sabah erken saatlerde başlayan çalışmada seyyar satıcılara bulundukları alanları terk etmeleri uyarısını yapan zabıta ekipleri, sahiplerine ulaşamadıkları kapalı tezgahlara da el koyarak, ürünleri de kamyonlara yükleyerek götürdü.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Hamza Akbaş Caddesi’nde onlarca tezgahı yol kenarından kaldırırken, diğer caddelerdeki seyyar satıcıların da zabıtanın uyarılarının ardından bulundukları alanları terk ettikleri görüldü. Seyyar satıcıların kaldırılması sırasında herhangi bir gerginlik ve olumsuzluk yaşanmazken, denetimlerin aralıksız süreceği, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde seyyar satıcılara izin verilmeyeceği bildirildi.

Öte yandan, seyyar satıcılara yönelik olarak düzenlenen çalışmanın bir benzerinin, kaldırım işgallerine karşı da yapılacağı öğrenildi. Zabıta ekiplerinin, ana caddelerdeki esnaflara kaldırıma bıraktıkları malzemeleri kaldırmaları yönünde uyarı yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde de yasal müeyyidelerin uygulamaya konulacağı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi