Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, kurulması planlanan üniversite kampusu için Elbistan’la Afşin arasında kalan bir bölgede 2 bin dönümlük bir alan ayrıldığını söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bakan ile Prof. Dr. Ahmet Tutuş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kıymık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak ve diğer üniversite görevlileri ile birlikte Elbistan’a geldi. Elbistan Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulunan Rektör Karaaslan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük’ü makamlarında ziyaret etti.

Karaaslan, ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmede; AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın bizzat teklif ve takip ettiği, Elbistan ve bölge adına en büyük yatırımlardan biri olacak üniversite kurulumu yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu amaçla Afşin-Elbistan arasında kalan yaklaşık 2 bin dönümlük alanın ayrılması işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Karaaslan, önümüzdeki dönemde bu alanın kurulacak üniversite için kampus olacağını ifade etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, ayrıca 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alması beklenen Elbistan Teknoloji Fakültesi’nden mezun olacak öğrencilerin ‘mühendis’ diplomasına ve vasfına sahip olacaklarının da müjdesini verdi.

Kararaslan, Elbistan programındaki ilk ziyaretini EMYO yerleşkesine yaptı. Burada Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Köse ve EMYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Eren ile diğer öğretim görevlileri tarafından karşılanan Karaaslan, aldığı brifing sonrasında yaptığı açıklamada, Teknoloji Fakültesi’nin kapsamlı bir tadilattan geçirileceğini hatırlattı.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI MÜHENDİS UNVANINA SAHİP OLACAK
‘Yapacağımız tadilat makyaj olmayacak’ diyen Karaaslan, “Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne ek kontenjanla öğrenci almak için tüm hazırlıklarımızı bitirmemize rağmen YÖK uzun zamandır ilk defa ek kontenjanla öğrenci almayacağını duyurdu. Enerji Mühendisliği Bölümü’ne öğrenci alma şansımız da ortadan kalktı. Alabilseydik Kahramanmaraş Yüksek Okulu bünyesinde eğitime hemen başlayacaktık. Ama bunu sağlayamadık. Biz, fakültemizin genişleyerek hayatına devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Son gelen kararla da Teknoloji Fakültesi mezunları mühendis unvanı ile mezun olacaklar. YÖK bu konudaki kararını yeni açıkladı. Teknoloji Fakültesi için EMYO yerleşkesi içerisinde yer alan binayı güzel bir şekilde restore edeceğiz. Çevre düzeniyle, ısıtmasıyla, kaplamasıyla tamamen restore edilecek ve eğitime orada başlayacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın bölgeye bir üniversite kurulması yönündeki düşüncesinin de kendilerini bu hedefe yönlenmesine ve bu konudaki çalışmanın hızlandırılmasına vesile olduğunu hatırlatan Rektör Karaaslan, “AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Bey’in, Afşin-Elbistan-Göksun’a hitap edebilecek bir alanda-kampüste bir üniversite kurulması yönünde düşüncesi var. Biz, bu güzel ve doğru düşünce çerçevesinde bu üniversite kampüsü olarak kullanılacak Elbistan-Afşin arasında kalan bir bölgede 2 bin dönüme yakın bir araziyi 1,5 yıllık bir çalışma sonrasında ayırmış bulunuyoruz. Bugün-yarın son kararı verilecek. Biz de Mahir Ünal Bey’in bu güzel düşüncesini destekledik” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş için her önemli konuyla bizzat ilgilendiğini ve takip ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Karaaslan, KSÜ’ye yaptığı katkılardan dolayı da Ünal’a teşekkür etti.

AKKOYUN VE KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ
Karaaslan, beraberindeki heyetle buradan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un makamına geçti. Karaaslan’ın ziyaretiyle ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Akkoyun, “Teknoloji Fakültemizin öğrenci alması bölgemiz adına önemli bir adım. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Açık Öğretim sınavları inşallah önümüzdeki seneden itibaren Elbistan’ımızda da yapılacak. Bu anlamda koordinatörlük görevlendirmeleri yapıldı. Gerekli altyapısı en kısa sürede sağlanacak. Böylece bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan biri de giderilmiş olacak. Kendisine teşekkür ediyoruz. Koordinatörlük bu işin altyapısının sağlanması noktasında bizler de kendilerine bütün desteği vereceğiz. AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal Beyefendi’nin de üzerinde durduğu Afşin ve Elbistan’a birlikte fayda verecek bir kampus alanının bölgeye eğitim ve diğer alanlarda ciddi dönüşüm sağlayacağını düşünüyoruz. İnşallah önemli bir yatırım olur. Bu anlamda bizler de üzerimize düşen her konuda yardım etmeye ve destek olmaya hazırız. Kendilerine de gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karaaslan, son olarak Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün makamına geçti. Başkan Küçük, kendisine hayırlı olsun dileklerini ileten Karaaslan’a, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.

Başkan Küçük, Karaaslan ve beraberindeki heyete çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Küçük, üniversite öğrencilerinin şehir merkezine ulaşımlarını rahatlatmak için 2 adet otobüsün en kısa zamanda hizmete gireceğinin de altını çizdi.

Rektör Karaaslan ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi