Elbistan’a bağlı Taşburun köyündeki ilkokulda çıkan yangında okulun çatısı yandı.
Edinilen bilgiye göre, Taşburun İlkokulu’nda sabah saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Kalorifer kazanından çıktığı tahmin edilen yangının öğrenci ve öğretmenlerin okulda bulunmadığı saatte çıkması olası bir faciayı önledi. Okulun çatısından yükselen dumanları gören köy halkı kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalışırken, olay yerine gelen
Elbistan Belediyesi ve Elbistan Şeker Fabrikası’na bağlı itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Binanın çok eski olmasından dolayı okulun tablasının bulunmaması ve çatının duvarlar üzerine yapılması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlanırken, çağrılan iş makinesi ile okulun çatısı uçurularak yangın söndürülebildi. Yangın sırasında öğretmenler ve köylüler okulda bulunan malzemeleri kurtarmaya çalıştı.
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik köye gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Elbistan Belediyesi İtfaiye Amiri Lütfi Demir’den bilgi alan Kaymakam Maytalman, “Sabah kaloriferi yakarken bu yangının çıktığı düşünülüyor. Tabi olay araştırılacak, bir ihmal var mı, kasıt var mı, tamamen kaza mı ki ben kasıt olduğuna inanmıyorum. Yangın neticesinde görüldüğü gibi çatı kurtarılamamış. Yangın çıktığında itfaiyeye haber verilmiş ve tüm itfaiye burada. Ancak çatının çok eski olması yangının büyümesine neden olmuş. Fakat sınıflar sağlam ve yanan bir eşya söz konusu değil. Eğitim-öğretimi aksatacak bir durum söz konusu değil. Kısa süre içerisinde eğitim-öğretime devam edebilecekler, sınıflar sağlam. Oralar yeterli olmadığı zaman köy konağımız var, orası geniş. En kısa zamanda yeni bir çatı yapılacak” dedi.
Okula gelen öğrenci ve öğretmenler ise gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Okul bahçesine taşınan sıraların üzerine oturan bazı öğrenci ve veliler, bir süre yanan okulu izledikten sonra evlerinin yolunu tuttular.
Editör: Haber Merkezi