Elbistan ilçesinde bir market, gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Battalgazi Mahallesi Tepebaşı Caddesi üzerinde bulunan ve R.K.’nin işlettiği markette meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişinin, saat 01.30 sıralarında işyerinin ön camını kırarak içeriye içinde yanıcı madde bulunan bir şişeyi yakarak fırlattığı belirtilen olayda, iş yeri bir anda alev topuna dönerken, alevlere maruz kalan şahsın da güvenlik kamerası görüntülerine göre hızla bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Evinin yan tarafında bulunan iş yerinden gelen sesleri duyan market sahibi, dışarı çıktığında ise iş yerinden dumanlar çıktığını fark etti. Aile fertleri ve çevreden yetişen vatandaşların müdahalesi alevleri söndürmeye yetmeyince durum itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye kısa sürede alevleri söndürdü.

Yangının markete verdiği hasarın boyutu ise sabah saatlerinde ortaya çıktı. Markette bulunan sigara ve gıda maddeleri büyük oranda zarar gördü. Binlerce liralık hasarın meydana geldiği yangınla ilgili olarak polis tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Editör: Haber Merkezi