Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin ton kışlık kömür dağıtımı yapılıyor. Kömür dağıtımı ise Büyük Yapalak Beldesi’nden başladı ve beldedeki 166 aileye kömürleri dağıtıldı.
Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 5 bin aileye 5 bin ton kömür dağıtacak. Daha önce Elbistan’a getirilerek Elbistan Şeker Fabrikası’na ait depoda stoklanan kömürlerin dağıtımına başlandı.
Vakıf kayıtlarında yer alan ihtiyaç sahibi ailelerin her birine 1 ton kömür vakıf yetkilileri tarafından teslim edilirken, kömür dağıtımının uzak ve yoğunluk olan bölgelerde devam ettirileceği belirtildi. Amaçlarının kış gelmeden ihtiyaç sahiplerine kömürleri ulaştırmak olduğunu ifade eden vakıf yetkilileri, “Özellikle kışın çok ağır geçtiği köyler ile yoğunluğun fazla olduğu yerleri ilk etapta bitirmeyi hedefliyoruz ve bu kapsamda da Büyük Yapalak Beldesi’nden dağıtıma başladık. Buradaki dağıtımı bitirdikten sonra diğer yerlere geçeceğiz. Şehir merkezindeki kömür dağıtımı, köy ve beldelere göre daha kolay olduğundan dolayı, şehir merkezinin kömür dağıtımı en son yapılacak” diye konuştular.
Editör: Haber Merkezi