Elbistan’da 15 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile Elbistan Dayanışma Platformu kuruldu. Platformun ilk gündem maddesi, Suriye’de yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye sığınan mültecilere yardım konusu oluşturdu.
Proma Restoran’da yapılan toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Toplantının organizesini yapan Çınar-Der eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kılıç, bir açılış konuşması yaptı.Ana gündem maddelerinin Suriyeli misafirlere yardım etmek olduğunu söyleyen Kılıç, şunları ifade etti;
“Bu toplantımızın temel ana gündem konusu Suriyeli misafirlerimiz konusu. Misafirlerimiz diyorum çünkü onlara mülteci demek gerçekten içimi sızlatıyor. Suriye’den gelen misafirlerimize dönük her birimiz müstakil sivil toplum kuruluşları olarak elbette lokal anlamda bir takım yardım faaliyetlerinde bulunduk. Kamuoyunda sizlerde, bizlerde çok yakında takip ediyoruz. Devlet tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumdadır. Ancak 180 bini aşkın bir mülteci şuanda söz konusu. Devletin yapmış olduğu seferberlik hiç şüphesiz çok yüksek düzeyde iş görüyor. Ancak bunlar biz sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğunu bir tarafa kaldırmaz. Hiç şüphesiz oradaki mazlumiyet, oradaki mağduriyeti bir nebze olsun gidermek adına bizde Elbistan’daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir platform oluşturalım. Bu platform çatısı altında bir topyekun tüm Elbistan’ı kuşatacak, tüm Elbistan’ı kapsayacak bir yardım kampanyası yapalım düşüncesiyle sizleri buraya davet ettik. Hepinize katılımınızdan dolayı bizzat teşekkür ediyorum. Abdullah Bin Ömer’in rivayet ettiği bir hadiste şu ifade geçiyor. Kim bir mimin kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah’ta onun ihtiyacını giderir. Hiç şüphesiz sizler de takdir edersiniz ki bir elin nesi var iki elin sesi var. Elimizi taşın altına korsak emin olun Elbistan’da ulaşamayacağımız ocak kalmaz”
Daha sonra Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat da sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen bir konuşma yaptı.
Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç ise, gündemlerinin esas amacının Suriye’deki Esad güçlerine karşı savaşan insanlara yardım etmek olması gerektiğini belirterek, Türkiye’deki sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını söyledi.
Yinanç’tan sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tek tek söz alarak fikirlerini söylediler.
Daha sonra platformun ismi ve 2013 yılı dönem başkanlığı için oylamaya geçildi. Oylama sonucunda platformun ismi Elbistan Dayanışma Platformu olurken, dönem başkanlığını Elbistan Müftülüğü yürütecek. Diğer yürütme kurulu üyeleri ise Çarşamba günü yapılacak toplantı sonrası netlik kazanacak.
Editör: Haber Merkezi