Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara göre, her 40 bin nüfusa bir istasyon düşecek şekilde düzenleme yapıldığını belirten Dr. Kılıç, Elbistan’a 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu yapılacağını kaydetti.
Elbistan’ın ihtiyacı olan 112 Acil Servis İstasyonlarının kurulacağı alanlar ve diğer tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve müteahhit firma ile görüşmeler yapıldığını dile getiren Dr. Ferruh Kılıç, önümüzdeki günlerde temel çalışmalarının başlayacağını ifade etti.
Yeni istasyonlar sayesinde, acil servis hizmetlerinin daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde verileceğini belirten Kılıç, şuanda 3 adet istasyonda hizmet sunulduğunu da vurguladı.
Mevcut istasyonların 1 Nolu ASM, Kümbet Mahallesi’nde yer alan ve belediyeye ait olan bina ile sanayi sitesi içerisindeki muhtelif binalarda hizmet sunduğunu kaydeden Kılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Elbistan’a nüfus oranına göre 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu yapılacak. İstasyonların yer alacağı alanlar ve diğer tüm yazışmalar için yoğun bir çaba sarf ettik ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şuanda 112 İstasyonlarının temel atımı için her şey hazır. Müteahhit firma gelerek temel ve bina yapımına başlayacak.
Yeni yapılacak olan 4 adet 112 İstasyonu; Esentepe Mahallesi’nde yer alan sağlık ocağı binasının arsasına, Saraykent’te yer alan Alaaddin-Sabiha Yener ASM’nin yanına, Kızılcaoba Mahallesi’nde yer alan 1 Nolu ASM arsası ile Nurhak-Çoğulhan Kavşağı civarında yapılacak. Yapılan planlamada vaka sayıları ve tüm ilçeye en kısa zamanda ulaşabilecek şekilde bir planlama yapıldı.”
Yeni istasyonların tam donanımlı olacağını ve 112 personelinin daha rahat çalışmasına imkan sağlayacağını ifade eden Dr. Ferruh Kılıç, “Bu istasyonlar 3 oda, içerisinde mutfak ve diğer müştemilat ile birlikte 2 adet kapalı garajı bulunan 250 metrekare büyüklüğünde olacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi