AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Bölgeye dönük yaptığımız yatırımların tamamını Afşin-Elbistan ölçeğinde planlıyoruz. Yani sadece Elbistan için ya da sadece Afşin için bir planlama yapmıyoruz.” dedi.
 
Elbistan’ı ziyaret eden AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, beraberinde AK Parti Elbistan ilçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, belde belediye başkanları ve partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.
 
Elbistan ve Afşin’i birlikte düşünüyoruz
 
Yapılan yatırımlarda Elbistan ile Afşin’i birlikte planladıklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Ünal, şunları söyledi:
“O yüzden bölgeye dönük yaptığımız yatırımların tamamını Afşin-Elbistan ölçeğinde planlıyoruz. Yani sadece Elbistan için ya da sadece Afşin için bir planlama yapmıyoruz, Elbistan ile Afşin’i birlikte düşünerek bütün bu planlamaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bir yıllık bir değerlendirme raporu yayınlayacağız. Yani bu eylem planını hazırladıktan sonra neler yapıldı bir yıl içerisinde onları yayınlayacağız. Yatırımlarla ilgili şu an için herhangi bir sorunumuz yok.”
 
Fakülteye öğretim üyesi alımı:
Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin açılmasına rağmen, öğretim üyesi bulunamamasından dolayı faaliyete geçemediğini de açıklayan Ünal, “Fakültemizle ilgili yaşadığımız sorun şu. Biz, kuzey ilçelerimiz için teknik üniversite hayali kurarken maalesef teknoloji fakültesi için bile şu anda öğretim üyesi bulamıyoruz. Maalesef öğretim üyeleri, Ankara, İzmir, İstanbul gibi illeri tercih ediyorlar. Rektörümüzle de bu konuyu yoğun bir şekilde görüşüyoruz. Teknoloji Fakültemizin öğretime başlaması için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Orada yaşadığımız sorun, eğitim verecek öğretim üyelerinin bulunması sorunu. Rektörümüz Fatih Karaaslan Bey’in şu anda yürüttüğü bazı çalışmalar var ama şu an için bir sonuç almış değiliz. Biliyorsunuz Elbistan’a, Afşin’e 12 milyar dolarlık bir yeni yatırım geliyor, TAQA firmasının yapacağı bir yatırım var ve bu da 12 bin istihdam anlamına geliyor. Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte inşallah 2 bin 500 kişilik yeni istihdam alanının oluşması demek. O yüzden Elbistan’ımızda, Afşin’imizde işsizlik sorunu kalmayacak. Dolayısıyla biz bu yeni gelen firmayla da görüşerek fakültemiz için de onlar üzerinden bir kampüs yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü bu yatırım yapan firmaların sosyal fonları var. Yani yatırım yaptıkları bölgeye dönük kullanılmak üzere oluşturdukları sosyal fonlar var. O sosyal fonu kullanarak inşallah buraya bir kampüs düşünüyoruz. Onun da şu anda planlamasını, projelendirmesini yapıyoruz” diye konuştu:     
  
Doğalgazda sorun yok:
Doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini belirten Ünal, Elbistan ve Afşin’e doğalgaz getirilmesi konusundaki çalışmaları Enerji Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:
 
“Doğalgaz ile ilgili şu anda bir sorun yok. Doğalgaz ile ilgili daha önce hatırlanacağı üzere bir proje ihalesi iptali olmuştu. Proje ihalesi iptalinin sebebi de ihale sırasında alt değeri bulunmadığı için ihale iptal edilmişti. Şimdi tekrardan ihaleye çıkıldı, dün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile görüştük, inşallah 2014 Mart seçimlerinden önce doğalgazın da büyük oranda taşıma, inşaat ve iletim hattı tamamlanmış olacak. Onun çabasındayız. Zaten doğalgazı bir hem Afşin için hem Elbistan için düşüyoruz. Doğalgaz ile ilgili sorun şöyle yok; Enerji Bakanlığı ile birlikte biz bunu planlıyoruz. Çünkü Enerji Bakanlığı da doğalgazı kullanacak.”
 
Hastane projesine bazı eklemeler yaptık:
 
Elbistan’a yapılacak olan 300 yataklı devlet hastanesinin tam donanımlı olacağını anlatan Ünal, “300 yataklı bölge hastanemizin kazmasını Ağustos’ta vurmayı planlıyoruz inşallah. Fakat projesine bazı eklemeler yaptık. Özellikle Sağlık Bakanlığı İnşaat Daire Başkanlığı’nın uyarısıyla proje ‘üçüncü nesil hastaneler’ dediğimiz hastanelerde bulunan çocuk bakım, yeni doğan ünitesinden tutun da kendi elektriğini kendisi üreten, deprem simülatörü olan akıllı bina çerçevesine alındı. O yüzden 1 aylık bir gecikme olacak. Muhtemelen Eylül Ayı içerisinde planlıyoruz hastanenin inşaatının başlamasını” dedi.
Editör: Haber Merkezi