Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi ve Ana çocuk Sağlığı Merkezi için modern bir bina hazırladıklarını ifade ederek, yeni binanın hizmete sunulduğunu söyledi.
Yener, Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda yapılan değişikliğin ardından kurulan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ilçelerdeki idari yapılanmasının Toplum Sağlığı Merkezleri olduğunu belirterek, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi’nin modern ve geniş bir alanda hizmet sunabilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne ait atıl durumda olan lojmanlarından birini A’dan Z’ye elden geçirdiklerini ve detaylı bir tadilatın ardından modern bina haline getirdiklerini anlatan Yener, her birimin kendine özel oda ve hizmet alanına sahip olduğunu kaydetti.
Tadilat işlemleri nedeniyle 250 bin TL harcama yaptıklarını ve yaklaşık 800 metrekarelik bir hizmet binası oluşturduklarını ifade eden Yener, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda yapılan değişiklik ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri kuruldu. İlçelerde ise bu görevi Toplum Sağlığı Merkezleri yürütüyor. Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi ve Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi değişik alanlarda hizmetlerini yürütmeye çalışırken, kendine ait modern binası olması amacıyla çalışmalar yaptık. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin üst kısmında bulunan lojman binalarından birini baştan sona tadilattan geçirerek, modern bir bina hazırladık. Toplum Sağlığı ve Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi şuanda bu binaya taşındılar ve hizmetlerine başladılar. Merkezi bir konumda olmasından dolayı vatandaşlarımız rahat bir şekilde ulaşabilecekler. Burada çevre sağlığı hizmetleri, bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar, aile hekimlerinin idaresi, sıtma savaş, aile planlaması hizmetleri ile evlilik işlemleri için gereken tahlil ve raporlar konusunda hizmetler sunulacak. Toplum Sağlığı Merkezimiz Elbistan ve bölgesine hizmet edecek.”
Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi için önümüzdeki günlerde bir de açılış töreni düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi