Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Elbistan Şube Başkanı Mehmet Kılıç, Şeker-İş Elbistan Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyarette, Tes-İş Afşin Şube Başkanı Kılıç ve Şeker-İş Elbistan Şube Başkanı Kılıç, taşeron işçiler ile kampanya işçilerin sorunları konuşarak, bölgesel sorunları masaya yatırdılar.

Sendikaların ortak sorunlarının olduğuna değinen Tes-İş Afşin Şube Başkanı Kılıç, " Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Elbistan Şubesi’nin 10. Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Mehmet Kılıç ve yönetim kurulundan arkadaşlarımız bizden hızlı davrandı ve bizlere nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanımıza ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İşçi sendikalarının mücadeleleri ve sorunları ortak. Sendikaların bir arada olması ve dayanışma içerisinde olması daha olumlu sonuçlar çıkarmakta. Ortak sorunlarımız olduğu için, bölge insanlarımız ve çalışanlarımız için elimizden geldiğince birlikte mücadele edeceğiz."dedi.

Daha sonra konuşma yapan Şeker-İş Elbistan Şube Başkanı Mehmet Kılıç, geçici şeker işçilerinin kadroya alınması ve uzun süre çalıştırılması için mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, işçinin lehine olabilecek her türlü çalışmada, sendikal ayrımcılık gözetmeksizin ortak hareket edilmesinin daha faydalı olabileceğini söyledi.

- "Kuraklık, şeker pancarını etkiledi"

Elbistan Şeker Fabrikası’nın, 2016 yılı pancar alım kampanyasında kotasının 505 bin ton olduğunu aktaran Kılıç, " Mevsimsel yağışların olmaması ve kuraklıktan dolayı kotamızın düşeceğini ve 470 bin ton gibi olacağını tahmin ediyoruz. Eylül ayının ilk haftasında fabrikamıza şeker pancarı alımına başlayacağız. Afşin'imizde " diye konuştu.

Yapay tatlandırıcıların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Şeker-İş Şube Başkanı Kılıç, " de çok sayıda şeker pancarı üreten çiftçimiz var. Afşin ve Elbistan'da güzel ürünler elde ediliyor. Fakat bir konuya özellikle değinmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan yapay tatlandırıcıdan vazgeçmelerini rica ediyorum. Bunun insan vücuduna zararlarının olduğu biliniyor. Resmi rakamlara göre yapay tatlandırıcı, başka ülkelerde yüzde 2 ile 3 oranında kullanılırken, ülkemizde bu rakam yüzde 17 ve 20 oranına kadar çıkıyor. En sağlıklı şeker, doğal pancardan üretilen ve içersinde katkı maddesi bulunmayan şekerdir. Vatandaşlarımızı bunu göz önünde bulundurmalarını ve her şeyin doğalını tüketmeleri gerekiyor." diye konuştu.

 Ziyaret, sendika yetkililerinin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.



Editör: Haber Merkezi