Toplam alanı 112 hektardan oluşan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), 57 hektarlık 1. Etabında ruhsat alan 5 firma, fabrika temellerini atarak inşaat çalışmalarına başladı.

OSB’deki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, “Uzun uğraşlar sonucunda ilçemizin geleceği adına yeni bir kapının açıldığını görmek çok sevindirici” diye konuştu.

Açılacak fabrikalar ve yapılacak yatırımlarla Elbistan’la birlikte bölge ekonomisinin lokomotifi haline geleceği düşünülen Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) arsa tahsisi yapılan 24 firmadan 5’i ruhsatlarını alarak, inşaat çalışmalarına başladı. Diğer 19 firmanın ise ruhsat işlemlerini bitirmelerinin ardından çalışmalara başlaması bekleniyor. Yol, elektrik gibi birçok önemli altyapı eksikliği tamamlanan Elbistan OSB’de, su temininde de sona yaklaşıldı. Kaynaktan OSB alanına kadar boru döşeme işlemleri tamamlanırken, sadece OSB’ye su aktaracak pompaların elektrik bağlantısı çalışmalarının bitirilmesi bekleniyor. Bu çalışmaların da birkaç gün içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, OSB Müdürü Durdu Mehmet Çiçek ile birlikte fabrika temellerinin atıldığı bölümlerde incelemelerde bulundu. Çiçek’ten OSB’nin su ihtiyacını karşılayacak proje başta olmak üzere diğer çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi alan Paksoy, Elbistan ekonomisi için yıllardır özlemini çektikleri bir tablo ile karşılaşmanın kendileri açısından mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Elbistan’da Organize Sanayi Bölgesi’nin 1. Etabındaki 57 hektarlık alanın 24 firmaya tahsis edildiğini ve bu firmalardan da 5’inin inşaat çalışmalarına başladığını belirten Başkan Paksoy, “OSB’nin ilk etabındaki yatırımlar başladı. 24 firmaya buradan arsa tahsisi yapıldı. Bu firmalardan 5 tanesi, yatırım için gerekli olan izinlerin yer aldığı ruhsat çalışmalarını tamamladı. Bugün de gördüğümüz gibi hepsi de fabrikalarının temelini atmış durumda ve inşaat çalışmaları da devam ediyor. İnşaata başlayan 5 firmamızın OSB’deki alanı yaklaşık 15 bin metrekare. Diğer firmaların da ruhsat işlemleri devam ediyor. Biz, yatırımcının işini kolaylaştırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Ruhsat işlemleri tamamlanan firmalar da yatırımlarına başladığında Elbistan OSB, başta ilçemiz olmak üzere bölgemizin ekonomisinde yükselen yıldız olacak” diye konuştu.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OBS) bölgeye ekonomik anlamda çok ciddi katkı sunacağını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, “2 etaptan oluşan Elbistan Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) tamamlandığında bölgemize ciddi katkı sunacak. Bu katkıların başında ise istihdam geliyor. Burada kurulması planlanan fabrikalarda yaklaşık 2 bin kişi çalışacak. Ayrıca bu fabrikalar üretim yapacak. Yani katma değer üretecek. Yan sektörlerle birlikte düşündüğümüzde Elbistan OSB, bölgenin ekonomi çarkının en büyük dişlilerinden biri olacak. Elbistan OSB, ekonomimize domino etkisi yapacak. Buradaki fabrikaların bacası tüttükçe yatırımcımız kazanacak, çalışan kazanacak, esnafımız ve insanımız kazanacak. Yıllar süren çalışmaların ardından tesislerin burada yükseldiğini ve ilçemizin geleceği adına önemli bir kapının açıldığını görmek, bizler açısından çok sevindirici” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi