Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda (EMYO) kayıt yoğunluğu yaşanıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda (EMYO) kayıt yoğunluğu yaşanıyor.

Bu yılki üniversite sınavının ardından Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nu tercih eden öğrenciler, kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş'ta ve tek günde yapılan kayıtlar, bu sene Elbistan'da ve 5 gün olarak alınıyor.

Elbistan Meslek Yüksek Okulu girişinde, öğrencilerin rahat bir şekilde kayıtlarını yaptırabilmeleri için stant hazırladıklarını belirten, EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, kayıtların başladığı ilk günde büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, öğrencilerin okula gelerek kayıtlarını yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda kayıtların Kahramanmaraş'ta ve tek günde yapıldığını anlatan Binici, bu yıl ise yeni bir uygulama ile her öğrencinin kendi okulunda kayıt yaptırdığını belirtti.

Bu sene İnşaat Teknolojisi programına normal tercihler ile Laborant ve Veteriner Sağlık Programına ise ek yerleştirme ile öğrenci alınacağını ifade eden Binici, "Okulumuzda 30 öğretim görevlisi ve 4 okutman olmak üzere toplam 34 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bu sene yeni ve çok popüler bir bölüm olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programına ek yerleştirme ile öğrenci alacağız. Bu program, Türkiye'de çok tercih edilen ve kurumlar tarafından da çok atanan bölümlerden biridir" dedi.

EMYO olarak Elbistan'a değer katacak bölümler açma amacında olduklarını ifade eden Binici, şunları söyledi:

"Elbistan, bilindiği gibi bir tarım şehri. Bizde akademisyenler olarak ilçemize değer katacak bölümler açmak istiyoruz. Bu amaçla tarımla ilgili bir bölüm için çalışma yapıyoruz. Bu bölümler aynı zamanda çok popüler bölümler olacak. Mezun olan öğrenci, kolay bir şekilde iş bulabilecek."

Bu sene kayıtların Elbistan'da yapıldığına dikkat çeken Binici, "Okulumuzu tercih eden öğrencilerin kayıtları sürüyor. Bu amaçla öğrencilerin her türlü iş ve işlemine yardımcı olacak bir birim oluşturduk. Gelen öğrenciler kayıtlarını yaptırırken, okulumuzla ilgili sunumları kayıt salonundaki ekranlardan izleyebiliyor. Ek kontenjan ile birlikte bu yıl okulumuza 700 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi