Bu yıl Türkiye’nin en popüler bölümlerinden biri olan Laborant ve Veteriner Sağlık programını açan ve normal yerleştirmeye yetişmediği için bu bölüme ek yerleştirme ile öğrenci alacak olan EMYO, birinci ve ikinci öğretimdeki diğer bölümlerle birlikte toplam 217 öğrenci daha alacak.
Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, normal yerleştirme ile 487 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade ederek, açıkta kalan 217 kontenjan için ise ek yerleştirme yapılacağını söyledi.
EMYO olarak bu yıl çok popüler ve tercih edilen bir bölüm olan Laborant ve Veteriner Sağlık programını açtıklarını ancak, normal yerleştirmeye yetişmediği için öğrenci alınamadığını belirten Binici, ek yerleştirme ile bu bölüme de öğrenci alacaklarını söyledi.
Normal tercihler ile yapılan yerleştirme ve kayıt süresinin dolmasının ardından açık kalan kontenjanların ek yerleştirme için ÖSYM tarafından ilan edildiğini kaydeden Binici, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Elbistan Meslek Yüksek Okulu olarak, ülkemizde tutulan ve tercih edilen bölümleri açmaya gayret ediyoruz. Bu bölümlerin başında gelen ve çok popüler olan Laborant ve Veteriner Sağlık programını bünyemize kattık. Normal zamanda yetişmediği için bu bölüme de ek yerleştirme ile öğrenci alacağız. Ek yerleştirme ile okulumuza 217 öğrenci daha alınacak. Normal yerleştirmenin ardından okulumuzu tercih eden 487 öğrencinin kaydını yaptık ve derslerimiz başladı. Ek yerleştirme ile de öğrenci sayımızın daha da artacağına ve açık kalan kontenjanların dolacağına inanıyorum.”
2012-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihleri 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak yapılabilecek.
Editör: Haber Merkezi