Kurban Bayramı kutlaması için Afşin’e gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “kuzey ilçeleri çanak olmaktan kurtaracağız” diyerek, Elbistan-Malatya Karayolunun ihaleye çıkarılacağının müjdesini vererek, şu ifadelere yer vermişti:

“Afşin-Elbistan-Malatya Karayolunun duble yol olması için ihaleye çıkılacağının müjdesini de veren Ünal, “ Bilindiği üzere Göksun-Elbistan-Afşin karayolu tamamlanmak üzere. Geçen ay geldiğimde bölge müdürlüğü ile bir toplantı yaptık ve Afşin-Elbistan yolu için bir ikmal ihalesi yapılacağı ifade edildi. Bu toplantıda Afşin-Elbistan yolu için ikmal ihalesi istemediğimi Afşin-Malatya yolunun ihalesinin yapılmasını istediğimi belirttim. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde Afşin-Elbistan-Malatya yolu ihalesine çıkıyoruz. Kahramanmaraş’tan veya Kayseri’den bir yolcu yola çıktığı zaman duble yolda Malatya’ya kadar gidebilecek. Bu karayolu kuzey ilçelerimizi bir çanak olmaktan çıkartacak. 11 yılda kurduğumuz hayallerin hepsini gerçekleştirdik.”

İhale tarihi belli oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Kahramanmaraş Milletvekillerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanıyla istişareleri sonucu Göksun-Elbistan karayolunun 600 milyon liraya mal olacak.

AK Parti Kahramanmaraş İletişim Ofisinden yapılan açıklamada; “TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve milletvekillerimiz meclis çalışmaları ile birlikte ilgili tüm bakanlıklarımızla birebir görüşerek şehrimizin sorularını tek tek çözüme kavuşturuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüzle görüşmelerimiz sonucunda Kahramanmaraş’ımızı Göksun-Afşin-Ekinözü ve Elbistan üzerinden Malatya’ya bağlayan 50 kilometre uzunluğundaki Elbistan Malatya yolu yapım ihalesi 08.09.2021 tarihinde ihaleye çıkılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 600 Milyon TL ihale bedeli olan bu yolumuz tamamlandığında Kahramanmaraş’ımız Akdeniz Bölgesi’ni Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan kavşak noktası haline gelecektir.
Böylece Kahramanmaraş Malatya yolu tutarı ise bu proje ile birlikte 6 milyar 750 milyon TL’ye çıkarılmıştır.

Şehrimizin gelişimi açısından son derece önemli olan bu proje, bölgemize ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayarak ulaşım süresini kısaltacak ve daha güvenli ulaşım imkanı sunacaktır.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve milletvekillerimiz adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kahraman hemşegrilerimize ve Aziz milletimize arz olunur” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi