Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclisi seçimlerinin galibi, Mevcut Başkan Mustafa Paksoy oldu. 18 kişilik oda meclis üyesinin 14’ünü alan Paksoy; “Esnaflarımızın bizi tercih edeceğini kesinlikle biliyordum” derken, dışarı da bekleyen kalabalık Paksoy’u tebrik edip bir süre omuzlarında taşıdılar.
25 Mayıs 2013 Cumartesi günü mevcut Başkan Mustafa Paksoy, Bünyamin Kılıç ve Mevlüt Yıldırım’ın adaylığında gerçekleşen ETSO seçimlerinde oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı, 17.00’de sona erdi. 7 ayrı meslek grubu olması nedeniyle 7 ayrı sandığın kurulduğu seçimlerde Mustafa Paksoy ile Bünyamin Kılıç 7. grupta yer alırken, Mevlüt Yıldırım seçimlere 4. meslek grubunda girdi.
Üyenin Yüzde 90’ı Oy Kullandı
1141 esnaf üyenin 1034’ü sandık başına giderek oyunu kullandığı seçimlerde oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oy sayımına geçildi ve Mustafa Paksoy’un listesi 2., 4., 5., 6. ve 7. olmak üzere 7 meslek grubunun 5’ini kazanırken, Bünyamin Kılıç’ın listesi 1. ve 3. grupları kazandı.
5 meslek grubundan galip çıkan Mustafa Paksoy, 18 kişilik oda meclisinin 14’ünü kazanırken, seçimin sonuçlanmasının ardından Bünyamin Kılıç ile Mevlüt Yıldırım, Mustafa Paksoy’u tebrik ederek başarılar dilediler.
Paksoy; “Elbistan Kazandı”
Seçimin ardından kısa bir açıklama yapan Mustafa Paksoy, seçimi kazandığı için mutlu olduğunu belirterek; Bu seçimin sonucu Elbistan’ın zaferidir. Kazanan yoktur, Elbistan kazanmıştır. Ben bize oy veren veya vermeyen herkese çok teşekkür ederim. Çok mutluyum, teşekkür ediyorum. Seçim boyunca hiçbir zaman endişe etmedim. Esnaflarımızın bizi tercih edeceğini kesinlikle biliyordum” dedi.
Kılıç; “Vatandaşların takdirine Saygı Duyuyoruz”
ETSO Başkan Adayı Bünyamin Kılıç ise şunları söyledi; “, vatandaşların takdirine saygı duyduklarını ifade ederek, “Esnaflarımızın takdiri bu yönde oldu. Yapacak bir şey yok. Vatandaşlarımızın takdirine saygı duyuyoruz. Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Kardeşleri Tebrik Etti
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Mustafa Paksoy’un kardeşleri Elbistan Eski Belediye Başkanı Abdullah Paksoy ile Celal Paksoy odaya gelerek Mustafa Paksoy ile sarılıp başarısından dolayı kutladılar.
 
Editör: Haber Merkezi