Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Elbistan Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan depreme dayanıklılık testi sonucuna göre bina çürük çıktı. AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal’ın katıldığı toplantıda sorunu anlatan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, güçlendirme çalışmalarının yeni binadan daha pahalıya mal olacağını belirterek, yeni bina yapımı konusunda destek istedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan depreme dayanıklılık testinde, 4 bin 321 metrekare arsa üzerine 5 katlı olarak inşa edilen ve 4 Nisan 1998 tarihinde hizmete giren Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası çürük çıktı.
AK Parti Grup Başkan vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın kurum amirleriyle birlikte yaptığı toplantıda söz alan Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, yaşadıkları bazı sorunlara değinirken, 2012 yılı içinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından binanın kontrolünün yapıldığını ve Ağustos Ayı’nda kontrol sonucunun kendilerine rapor halinde bildirildiğini söyledi.
Hazırlanan rapora göre Elbistan Emniyet Müdürlüğü binasının çürük çıktığını anlatan Başol, şunları söyledi:
“Emniyet teşkilatımızın şu anda en önemli ihtiyacı olarak 2012 yılında bina problemi ile karşılaştık. 1998 yılında yapılmış olmasına rağmen 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bina kontrolünde binamızın depreme karşı dayanıksız, zayıf yapıldığından, beton taşıma kapasitesi yetersiz olduğundan, demirlerinin inceliğinden acilen boşaltılması gerektiği teknik rapor halinde 2012 yılı Ağustos Ayı’nda kuruma bildirildi. Bu konuda nihai karar daha çıkmadı.”
Yeni bir bina yapımının güçlendirmeden daha ucuza mal olacağını da belirten Başol, şöyle devam etti:
“Emniyet hizmetlerinin kiralık ya da kaymakamlığın göstereceği başka bir binada hizmete geçici olarak devam edip, bulunduğu yerde çok güçlü bir kuvvetlendirmenin yapılması yahut yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Yıkılıp yeniden yapılmasının maliyetinin daha düşük olacağı ve ihtiyaçları karşılamaya daha elverişli olacağı tavsiye edildi. Bu konuda biz gerekli çalışmalara başladık, genel planlamaya Ankara’dan dahil edilirse bizim için çok büyük bir avantaj olacaktır.”
Editör: Haber Merkezi