Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maratonu olan 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’na, ülke çapından 25 koşucunun katılması bekleniyor.

11 Ekim Cumartesi günü start alacak 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından tescillenerek 2012 yılından itibaren faaliyet takvimine eklenen ultra maraton koşusu, federasyonunun takviminde Elbistan 170 kilometre Ultra Maraton ve Yarı Maratonu olarak yayınlandı. Elbistan 170 kilometre Ultra Maraton ve Yarı Maratonu, 11 Ekim’de koşulacak. Almanya’da yaşayan ve 51 yaşında olan Elbistanlı Ultra Maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve Elbistan’da 111 kilometrelik parkurda koştuğu ultra maraton koşusu, 2010 ve 2011 yılında da sürdü. Türkiye Atletizm Federasyonu koşuyu 2012 yılında tescilleyerek, faaliyet takvimine almıştı. Geçtiğimiz yıl 140 kilometre koşan sporcular, bu sene ise 170 kilometrelik bir parkurda mücadele edecek.

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir, ultra maraton koşucusu İbrahim Şahin, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kara ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Keleşoğlu ile birlikte 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun programı hakkında açıklamalarda bulundu.

6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun 170 kilometre olacağını belirten Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, ultra maratonun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Belediyesi ve esnafların desteği ile Kent Konseyi’nin organizesi altında gerçekleştirileceğini söyledi.

BATMAZ: “EN UZUN VE EN ZOR MARATON”
Ultra maratonun bu yıl 11 Ekim Cumartesi günü Elbistan’a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden start alacağını ve bitiş noktasının da 12 Ekim Pazar günü Kent Konseyi önü olarak belirlendiğini ifade eden Mesut Batmaz, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu 11 Ekim Cumartesi günü ilçemize bağlı Kavaktepe Mahallesi’nde saat 09.00’da başlayacak. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun takviminde yer alan ve en uzun ve etabı en zor olan bu koşuda 24 saat içerisinde koşuyu tamamlayamayan elenecek. Türkiye’nin birçok yerinden 25 sporcu başvurdu. Yerel koşucularla birlikte bu sayının artacağını düşünüyoruz. Ultra maraton Türkiye Atletizm Federasyonu’nun hakemleri gözetiminde gerçekleştirilecek. Ultra maratonda birinci sporcuya bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 500, dördüncü ve beşinci sporcuya da 300 TL ödül verilecek. Ayrıca 10 sporcuya da 100’er TL ödül verilecek. Bu ödüller, koşuyu 24 saat içerisinde tamamlayanlara verilecek. Yarışmacılara kupa, madalya ve sertifika verilecek. Bizlere katkılarını esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne, Elbistan Belediyesi’ne ve sponsorlara teşekkür ediyoruz. Ultra maraton ödül töreni Elbistan Kent Konseyi önünde 12 Ekim Pazar günü saat 13.00’te yapılacak. Tüm halkımızı bu güzel organizasyona davet ediyoruz” dedi.

ŞAHİN: “HİÇBİR YERDE BÖYLE BİR KOŞU YOK”
Ultra maratonun ilk koşucusu olan İbrahim Şahin ise 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nu koşacak olmanın heyecanını ve gururunu birlikte yaşadığını belirterek, “Bu ultra maraton; dünyanın en hızlı ultra maraton parkuru ve dünyanın 3. en uzun ultra maratonudur. Organizatörlere teşekkür ederim. İşaretlemeler mükemmel bir şekilde yapılmış. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Kavşakları, dönemeçleri teker teker işaretlenmiş, sporcunun yolu şaşırmasına imkan yok. Başka yerlerde de gördük eğer Elbistan bunu yapabiliyorsa inanın ki şampiyonalar da yapabilir, olimpiyatlar da yapabilir. Daha iyisini inşallah yapacağız” diye konuştu.

6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nu rotası ise şu şekilde:

“Elbistan Kavaktepe Mahallesi, Türkören, Demircilik, Söğütlü, Çiçek mahallesi, Elbistan Termik santrali yol kavşağından Termik santral istikametine, Akören, Doğan, Karagöz Mahallesi istikametinden Afşin Merkez, Emirli , Eshab-ı Kehf Külliyesinden dönüş, Emirli-Afşin Merkez, Kemal Ertekin Caddesinden Afşin Devlet Hastanesi'ne, oradan Göksun Elbistan yoluna inilecek, D330 Erçene Mahallesi, Kabaağac Mahallesi istikametinden Elbistan Ekinözü yol ayrımından Ekinözü istikametine dönülecek, Kalealtı Mahallesi, İğde, Ortaören, Ekinözü, Akpınar, Taşburun Mahallesi ve Elbistan Cumhuriyet Meydanı'nda bitiş.”
Editör: Haber Merkezi