Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da DAEŞ militanlarının bombalı saldırısında Kahramanmaraş 2 şehit verdi. Operasyonda Afşinli 1 askerimiz ise yaralandı.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında, DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab'da ki çatışmalarda şehit olan 14 askerden birinin Kahramanmaraş’ın merkez ilçesi Onikişubat nüfusuna kayıtlı Tankçı Astsubay Başçavuş 25 yaşındaki Ökkeş Karaca'nın olduğu öğrenildi. Yine aynı operasyonda Göksunlu Uzman Çavuş Mehmet Gökkaya şehit oldu.

138 IŞİD mensubu öldürüldüğü operasyonda 33 askerimiz yaralandı. Yaralanan askerlerimizden birinin Afşin Karagöz Mahallesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Sebahattin Aslaner olduğu öğrenildi. Afşinli Uzman Çavuş Aslaner’in çatışmada göğsüne şarapnel parçası isabet ettiği ve durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı

Onikişubat’ın şehidi Tankçı Astsubay Karaca

Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan Tankçı Astsubay Başçavuş 25 yaşındaki Ökkeş Karaca'nın, acı haberi Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düşürdü.

Merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Şerife Karaca, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit annesini, yakınları ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da Türk bayrağı asılan eve akın ederek, taziye dileklerini iletmeye başladı.

2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaparken Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Ökkeş Karaca'nın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtildi.

5'i kız 9 kardeşi olan bekar Ökkeş Karaca, Kahramanmaraş'ta düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.

Göksun’a Şehit Ateşi Düştü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda Göksun nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Gökkaya şehit oldu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya'nın Göksun’daki babaevinde ve ikamet ettiği Kayseri'deki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Merkez Melikgazi ilçesi Tınaztepe Mahallesi'nde oturan şehidin eşi Zeliha Kökkaya'ya şehadet haberi sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından şehidin evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli şehidin evli ve 2,5 yaşında kızı olduğu öğrenildi.

BABASI 5 AY ÖNCE VEFAT ETMİŞTİ

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçe nüfusuna kayıtlı şehidin 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve babasının yaklaşık 5 ay önce vefat ettiği belirtildi.

Şehit Kökkaya’nın Kayseri’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi