Ekinözü ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü görevlileri, öğrencilere ekmek israfının önlenmesi ve güvenilir gıda tüketilmesi konusunda eğitim verdi.
Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerine yönelik verilen eğitimde konuşan Ziraat Mühendisi Fatma Anar ve Ali Yılmaz, kampanya hakkında bilgeler vererek ekmek israfının önlenmesi için yapılması gerekenleri anlattılar. Bayat ekmek tüketiminin nasıl yapılacağı ve gıda ürünleri alınırken dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren Anar ve Yılmaz, öğrencilerin de konuya ilişkin sorularını cevapladılar.
Ekinözü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Seyran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kampanya kapsamında okullarda, pansiyon ve yurtlarda, toplu tüketim yerlerinde eğitim ve yayım çalışmalarına yıl boyunca edilecek. Ekinözü’nde ekmek israfının önlenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Toprak Mahsulleri Ofisinin 2008 ve 2012 yıllarında yaptığı araştırmaya göre ekmek israfı nedeniyle Türkiye’nin yıllık ekonomik kaybının 1 milyar 546 milyon TL olduğu belirtiliyor. Bu rakam, un ihracatında 1 milyar 605 milyon TL ile birinci olan Türkiye’nin geliriyle eşdeğer olması dikkat çekiyor.
Editör: Haber Merkezi