4 yıldır girdilerin sürekli artması üzerine zarar ettiklerini iddia eden fırıncılar, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'e çağrıda bulunarak, aradaki fiyat farkının tekrar gözden geçirilmesini istediler.
Türkiye genelinde ekmeklik buğday sıkıntısının olması ve girdilerin sürekli artması nedeniyle ayakta kalmakta güçlük çektiklerini dile getiren Elbistan Fırıncılar Odası Başkanı M. Hanifi Kaptan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kırdağ ve Mehmet Şahin, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları toplantı neticesinde, 250 gram ekmeğin 70 kuruşa satılması kararının resmen alındığını ifade ettiler.
Şuan belirlenen 70 kuruşluk ekmek fiyatının maliyeti ancak karşıladığına dikkat çeken Kaptan, "4 yıldır ekmek fiyatlarının sabit kalması bizlere çok zarar verdi. Bu zararın giderilmesi yönünde Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile toplantıda bir araya geldik. Alınan karar çerçevesinde 250 gram ekmeğin 70 kuruşa satılması uygun görüldü. Bizlerin tek isteği halk ekmek fabrikamızın, belediye başkanımızın talimatı ile aradaki fiyat farkını tekrar gözden geçirmesidir. Çünkü birçok meslektaşımız yaşanan fiyat farkı nedeni ile ayakta kalmakta dahi zorlanıyor. Yaşanan sıkıntımızın giderilmesini rica ediyoruz" diye konuştu. -
Editör: Haber Merkezi