Kahramanmaraş'ın şifalı suları ile tanınan ve her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ekinözü ilçesinde, jeotermal kaynak suyu arama çalışmaları yapılması amacıyla, 11 bin 710 dekar alan ihale edilecek.
AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış, ilçede 3 ayrı noktadan çıkan şifalı suların, Sağlık Bakanlığı tarafından da tescillendiğini ifade ederek, jeotermal kaynak suyu bulunması halinde ilçenin ayrı bir önem daha kazanacağını söyledi.
Şifalı sulardan içmek ve şifa bulmak amacıyla her yıl on binlerce kişinin Ekinözü'ne geldiğini belirten Ayrılmış, jeotermal kaynak suyu ile birlikte turist sayısının katlanacağına inandığını söyledi.
Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nin il genelindeki 8 ayrı jeotermal kaynak alanını ihaleye çıkardığını ve bu alanlardan bir tanesinin de Ekinözü ilçesinde bulunduğunu belirten Ayrılmış, şifalı suların yanı sıra jeotermal kaynak suyu bulunması halinde, ilçenin ekonomik ve sosyal yönden daha da gelişeceğini kaydetti. Ayrılmış, "Ekinözü ilçemiz, şifalı suları ile biliniyor ve her yıl on binlerce kişi buraya şifa bulmak amacıyla geliyor. Şifalı suların ısıtılarak banyo yapılması halinde insan sağlığına çok büyük faydalarının olduğu, Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmişti. İnşallah buradaki şifalı suların yanı sıra, jeotermal kaynak suyu da bulunduğu taktirde, ilçemiz adına sevindirici bir gelişme olacaktır" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi