Hıdırellez Bayramı, Ekinözü Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle kutlandı. Orta İçme mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Fatih Gül, Belediye Başkanı Nursi Çeleğeni Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, MHP İlçe Başkanı Tahsin Çiçek, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Programda yüzlerce öğrenci, rüzgârlı havanın da yardımıyla uçurtmalarını dilediklerince gökyüzüne salarken, Kaymakam Fatih Gül ve Belediye Başkanı Nursi Çeleğen de, uçurtma uçurarak çocukların bu sevincine ortak oldu. Gökyüzü, rengarenk uçurtmalarla dolarken, çocuklar uçurtmalarını en yükseğe çıkarmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, etkinlik hakkında yaptığı değerlendirmede, Hıdırellez’i ve beraberinde getirdiği kültürü genç nesillere tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Kaymakam Gül, “Çocukların Hıdırellez’i bilmeleri, öğrenmeleri ve hatırlamaları için bu etkinliği organize ettik. Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz etkinliğimizi uçurtma şenliği ile birleştirdik. Çocuklarımız, hava şartlarının da desteği ile uçurtmalarını rahatça uçurdular. Bizler de onların sevincine ortak olduk. Katılım sağlayanlara ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini kaydetti.
Hıdırellez’in kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Çeleğen, “Zengin kültürel miraslarımızdan biri olan ve asırlardır kutlanan Hıdırellez Bayramı’nı, toplumumuz özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Nesilden nesle aktarılan, kültürel zenginliklerimizden biri olan Hıdırellez Bayramı, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, dostluğu ve kardeşliği pekiştiren, doğa sevgisini bizlere hatırlatan güzide günlerimizden birisidir. Bizler de Ekinözü Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizde her türlü sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bugün de Hıdırellez’i genci, yaşlısı 7’den 70’e halkımızla birlikte kutluyoruz. Hemşerilerimize her zaman için sevgi ve saygıyı ön plana çıkarmalarını tavsiye ediyoruz. Bu şenlikte emeği geçenlere ve katılan hemşerilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte daha sonra katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi