Ekinözü ilçesine bağlı Soysallı köyünde 2012 yılında deneme amaçlı başlatılan çilek yetiştiriciliği, üreticilerin memnun kalması üzerine yaygınlaşmaya başladı.
Ekinözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Seyran, ilçede ürün desenini arttırmak, çiftçileri gelir getirici, alternatif ürünlere yönlendirmek ve birim alandan daha fazla gelir elde etmeleri için yürüttükleri çalışmaların meyvelerini görmeye başladıkların belirtti. Seyran, "Geçen sene Soysallı köyündeki çilek denemelerinde başarı elde ettik, bu sene çiftçilerimiz çilek yetiştiriciliğine yönelmeye başladılar. Çiftçilerimize her türlü teknik desteği vermekteyiz. Üretim sezonundan hasada kadar çiftçilerimizin arazilerini teknik elemanlarımız kontrol ederek, çiftçilerimize yardımcı oluyorlar" dedi.
Soysallı Köyü çiftçilerinden Cengiz Dolu ise, çilek yetiştiriciliği yapmaktan memnun olduğunu belirterek, ilerleyen yıllarda üretimi arttırmayı hedeflediğini söyledi. Dolu, "Eğer destek verilir ise Soysallı Köyünü çilek üretim merkezi haline getirebiliriz" dedi.
Genelde Ekinözü ve Elbistan'da pazarlanan çileklerin üretim miktarının arttırılması durumunda, daha farklı pazarlarda alıcı bulabileceği belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi