“İdareci şikâyet eden değil çözüm üretendir”
Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilciliği tarafından “İlham Veren Yönetici” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı katıldı.
Afşin Öğretmen Evinde düzenlenen seminere Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ve şube müdürleri, Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, daire amirleri ile çok sayıda eğitimci katıldı.
İnsan beyninin ödülle çalıştığını söyleyen Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, “'Teftişleriniz rehberlik ve motivasyon amaçlı olmalıdır. İnsan beyni ödül sistemiyle çalışır. Ödülü motivasyon aracı olarak sıkça kullanın. İdareci şikâyet eden değil çözüm üretendir. Okulu toplumdan ayrılmış bir oksijen çadırı olarak görmeyin. Yapılan çalışmaların hayatta karşılığı olsun. Bilgi öğrenmek ve öğretmek insanı mutlu eder. Öğretmenlik ve müdürlük mutluluk mesleğidir. Personelimizi dinlemeli ve onlara duygu yönetimini öğretmelisiniz. Teftişleriniz rehberlik ve motivasyon amaçlı olmalıdır. İnsan beyni ödül sistemiyle çalışır. Ödülü motivasyon aracı olarak sıkça kullanın. İdareci şikâyet eden değil çözüm üretendir” dedi.
‘Beyin öğrenmeyi ödüllendirir’ diyen Kavaklı, “Beyin öğrenmeyi ödüllendirir. Öğrendikçe beynimiz mutluluk sıvısı dopamin salgılar ve bizi ödül verir. Beyinde endorfin, serotonin, dopamin gibi birden fazla ödül sistemi var. Beynimizde her gün yeni hücreler doğar. Yeni bilgileri, fikirleri ve buluşları, yeni hücreler öğrenir ve devralır. Öğrenmek yeni hücreleri beyne yerleştirmektir.  Okumayan, düşünmeyen, öğrenmeyen, araştırmayan beyinde her gün doğan yeni hücreler sabun köpüğü gibi kaybolur. Albert Einstein öldüğü zaman ilim adamları beynini açmışlar. Beyin yaşının beden yaşına göre genç olduğunu görmüşler. Einstein, her gün doğan hücrelerini kullanmış ve beyne katmış. Beyin aktiviteleri yapmayanlar, beyinlerine yeni hücre dâhil etmezler, ihtiyarlıkta bir kısım hücreler ölür ve bunarlar.” şeklinde konuştu.
Seminer soru cevap şeklinde son buldu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi