Afşin Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kazım Bozkurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı, Bozkurt, "Her yıl kutlanan öğretmenler gününde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını istiyoruz." dedi.
 
Bozkurt,yaptığı yazılı açıklamada" Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olduğumuza inanıyoruz.24 Kasım Öğretmenler Günü’nde vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini, öğretmenlerin yaptığı işin kutsallığına göre değerlendirilmelerini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı, Kendi Çalışanına Sahip Çıkmalıdır. Öğretmenler olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan eğitim çalışanları maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını istiyoruz."ifadelerini kullandı.
Kazım Bozkurt Hz. Ali’nin, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü yetkililere hatırlatarak, eğitimcilerin isteklerini şöyle sıraladı:
“Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi” alanında yüksek lisans yapan yönetici ve öğretmenlere yaş şartı aranmadan isteyenlerin Maarif Müfettişliğine geçişleri sağlanmalıdır. Belirli bir süre (3 veya 5 yıl okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı yapmış olmak gibi) yöneticilik yapma şartı aranmalıdır. Ek ders ücretleri, doktorların döner sermayesinde olduğu gibi vergi diliminden çıkarılmalı. Maaşlardaki vergi dilimi matrahı (10 000’den 15 000’e) yükseltilmelidir. Okul Müdürleri arasındaki ek ders adaletsizliği giderilerek 30 saat olarak eşitlenmelidir. İkili eğitim gören okul müdür, müdür yardımcılarına haftalık artı 10 saat ek ders verilmelidir. Eğitim çalışanlarına Kurban Bayramında Kurban yardımı, Ramazan Bayramı ve 24 Kasım Öğretmenler Gününde ise yılda bir maaş tutarında 2 defa ikramiye verilmeli veya 24 Kasım Öğretmenler Gününde en azından 1 maaş ikramiye verilmelidir. Öğretmenlerin 4 saat nöbet ücreti lafta kalmamalı ve nöbetçi idareciye de ayrıca 2 saat ek ders verilmelidir.  Okul Öncesi Öğretmeni ve Sınıf Öğretmeni ile Branş Öğretmenleri arasındaki maaş karşılığı okutmadaki ders saati sayısı eşitlenmelidir. Okul Öncesi Öğretmenleri ile Sınıf Öğretmenleri haftalık 20 saat ek ders alabilmelidir. Rehberlik öğretmenleri 08.00-17.00 arası çalışarak maaş karşılığı derse girmeli ve öğrencileri sınıf ortamında tanımalı.Okullara kadrolu kaloriferci atanmalıdır. Okul ve öğrenci güvenliği için okullara güvenlikçi temin edilmeli veya hizmet alımına gidilmelidir. Okulda çalışan hizmetli ve memurların, “Müdürün verdiği görevi yapar” gibi muğlâk bir cümle yerine açık bir şekilde görev tanımı yapılmalıdır. İlk ve ortaokullar dahil bütün okullara ödenek verilerek okul müdürleri dilencilikten kurtarılmalı, okul müdürleri sadece eğitim-öğretimle ilgilenmelidir. Okullarda yapılan tadilatların, eğitim-öğretimi aksatmaması için kış ayları yerine, yaz tatilinde yapılmalıdır. Süreç tamamlandıktan sonra, Maarif Müfettişlerince ders denetiminin yapılmadığı ve tüm yetki ve sorumluluğun okul müdüründe olduğundan, okul yöneticiliğinde geçici görevlendirmeden vazgeçilerek asaleten atama yapılmalı ve sağlam temellere oturtulmalı, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Dokuz yıldır kariyer basmakları sınavı yapılmamıştır. En kısa zamanda bu sınavlar yapılmalıdır. Her yıl eğitim ödeneği alamayan, hizmetli kardeşlerimize de Eylül ayında eğitim ödeneği verilmelidir. Kısıtlı imkânlar çerçevesinde ve hayatın getirdiği birçok zorluklara takılmadan gelecek nesillerin hazırlanmasını ve yetişmesini sağlayan öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Bu sebeple tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü  kutluyor, daha mutlu ve  umutlu yarınlar diliyorum."

 
Editör: Haber Merkezi