Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilciliği, Memur-Sen’in başlatmış olduğu ‘Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği’ için Afşin’de imza kampanyası başlattı.
Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilciliği, Afşin Dedebaba Türbesi Önünde stant açtı. Sendika üyeleri bir gün içerisinde 7000 imza topladı.
 
Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, “Türkiye genelinde olduğu gibi Afşin ilçemizde yoğun bir imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sonuç alınana kadar imza kampanyasına devam edeceğiz. İlçemizde toplanan imzaları, ilgili kişi ve kurumlara gönderecek ve darbe dönemi uygulamalara son verilmesi talep edilecektir." dedi.

Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de son yıllarda özgürlüklerle ilgili önemli gelişmeler yaşandı, ancak bunun, beklenen düzeyde genişletilemediğini görüyoruz. Özellikle başörtüsü ve kamudaki kıyafet konusundaki katı uygulamaların devam ettirildiğini görüyoruz. Üniversitelerde şimdilik yüzeysel bir başörtüsü özgürlüğü olsa bile, bu hakkın artık yasal teminat altına alınması gerekir. Üniversitelerdeki başörtüsü özgürlüğü, rektörlerin inisiyatifine bırakılmış durumda. Temeli sağlam olmayan bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Başörtüsü özgürlüğünün artık yasal teminat altına alınmasını istiyoruz. Bunun yanında, kışla mantığı uygulamalarının, kılık kıyafet zorunluluğu üzerinden devam ettirildiğini görüyoruz. Bu anlamsız tutuma son vermek için Türkiye genelinde ve Afşin’de imza kampanyası devam etmektedir. Türkiye genelinde kısa sürede toplanacak milyonlarca imzayı ilgili kişi ve kurumlara göndererek, darbe mahsulü 1982 model dayatmaların son bulmasını haykıracağız." diye konuştu.


 
Editör: Haber Merkezi