Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, “1982 darbe ürünü olan kılık kıyafet yasasından ve kamusal alan zırvasından bir an önce vazgeçilerek, eğitim ve çalışma hayatında başörtüsünün tamamen serbest bırakılmasın” dedi.
 
‘İnsanı İlgilendiren her şeyde tarafız’ diyen Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt,  “sendikal yolculukta, hiçbir haksızlığa sessiz kalmadık; haklının yanında, haksızın karşısında durduk hep. Eğitim çalışanlarının özlük haklarının mücadelesini verirken, mazlumları, hakkı gasp edilenleri unutmadık. Katil devlet İsrail’in Filistinlilere bomba yağdırmasına, zulme uğrayan Arakanlı Müslümanlara, açlıkla boğuşan Afrikalılara, depremzede Vanlılara, Selzede Samsunlulara duyarsız kalmadık; eylemlerle, yardım kampanyalarıyla onların imdadına yetiştik. Üniversite kapılarından çevrilen, ‘ikna odaları’ na alınarak en temel hakkından vazgeçilmeye zorlanan başörtülü kızların feryatlarına kayıtsız kalmadık. Ayrıcalığa ve ayrımcılığa ‘hayır’ dedik, demeye de devam ediyoruz. “ dedi.
Bozkurt yaptığı yazılı açıklamada şu ibarelere yer verdi:
“Devletin, kadının başını kapatarak TBMM’ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak şiddet uygulamasına, üniversitede rektörlerin lütfuyla başlarını örtebilen kızların, başlarını açmadan kamuda görev yapamamalarına, cinsiyet ayrımına ‘hayır’ demek için TBMM önünde başlattığımız eylemlilik sürecini, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, 81 ilde alanlara çıkarak, ilçelerde ise basın açıklaması ile devam ettiriyoruz.  Türkiye’nin, inancının gereği başını örten kızların eğitim haklarının ellerinden alınması, başörtülü kadınların çalışma hayatının dışına itilmesi ve TBMM’de temsil edilmemesi ayıbından kurtulması için alanlarda, ‘Adalet, Eşitlik ve Özgürlük’ için haykıracağız.
 
Editör: Haber Merkezi