Durdu Mehmet Güven, 11 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başkan adayı olduğunu açıkladı. Güven yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
 Yemekte konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Durdu Mehmet Güven, “Yılların vermiş olduğu deneyimle üyelerimize şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı sunacağız.” dedi.
Seçimlerin birer hizmet yarışı olduğunu belirten Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Durdu Mehmet Güven, “Sivil toplum örgütleri tüm kesimler arasında çok önemli bir yeri vardır. Bu seçimler bir bayrak, bir hizmet yarışıdır, gruplaştırmadan, kişiselleştirmeden birleştirici ve kucaklayıcı, sevgi ve saygıya dayalı bir genel kurul olmalıdır. Biz sadece eleştirerek bir yere varılamayacağını çok iyi biliyoruz. Bizler sadece eleştirmek yerine gelecekte neler yapabiliriz onun planlaması üzerine çalışmaktayız. Yılların vermiş olduğu deneyimle üyelerimize şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı sunacağız. Çalışmalarımız tüm üye esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal yönden çağımızın gereklerine uygun bir yapı içerisinde olmaları konusunda yardımcı olmaktır. Tüm üyelerimiz bilmelidir ki yönetim olarak her türlü ihtiyaçlarında daima yanlarında olacak, sizlerin bilgi birikimlerinden yararlanacak ve kararlarda sizlerin de söz sahibi olmalarını sağlayacağız.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yılların vermiş olduğu deneyim ve bilgi birikimi ile Afşin Esnaf ve Sanatkârlar odası üyelerinin sorunlarını çözme noktasında tüm Afşin esnaflarımızın vereceği destekle üstesinden geleceğiz. Siz değerli üyelerimiz için sadece düşüncede kalmayacak projeler üretebilecek bilgi birikimine sahibiz. Tüm esnaflarımızın sorunları konusunda odamız olarak elimizden geleni yapıp, gerekli olması durumunda ilgili mercilerle ortak çalışmalar yaparak sizlere en iyi hizmeti sunacağımızdan eminiz. Yapmış olduğumuz görüşmelerde üye esnaflarımızın gerek deneyim, gerekse sorunların çözümü noktasındaki bilgi birikimine sahip olduğumuzu dile getirdiklerini biliyor ve desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki Esnafımızın iradesinin üstünde hiçbir irade olamaz. Bu bağlamda Afşin ve Esnaflarımızın gönlündeki iradeye saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki Genel Kurulumuzun tüm Afşin ve Esnaflarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder saygılar sunarım.”
 
Editör: Haber Merkezi