Saadet Partisi (SP) Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, “Türkiye’de değil bütün dünyada ve bu bütün sorunların temelinde medeniyet boşluğu vardır. Dünya medeniyet sorunu yaşıyor. Acil olan bir medeniyete dünya her zamankinden çok daha fazla hasret duruma geliyor” dedi.
Saadet Partisi Elbistan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor?’ konulu konferansta konuşan Hacıabdullahoğlu, dünyada sosyal, siyasal, ekonomik, bütün sorunların her geçen arttığını söyledi. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada ve bu bütün sorunların temelinde medeniyet boşluğu bulunduğunu belirten Hacıabdullahoğlu, şöyle devam etti:
"Dünya medeniyet sorunu yaşıyor. Acil olan bir medeniyete dünya her zamankinden çok daha fazla hasret duruma geliyor. Hatta ve hatta iddia edebilirim ki; cahiliyet döneminden bile daha fazla. Bütün medeniyetlerin temelinde din vardır. Bizans medeniyetinin de, Osmanlı medeniyetinin de, Roma medeniyetinin de, Selçuklu medeniyetinin de temelinde din vardır. Dinsiz medeniyet olmaz. Bütün medeniyetlerin çöküşü de dini, ahlaki, manevi değerlerin tahribatına bağlıdır. Tarihte yok olan milletler ekonomik yokluktan dolayı yok olmadılar, manevi değerleri çökmeye başladığı zaman yok olmaya başladılar. Medeniyet değerlerini kaybeden insanlık, yok olmaya mahkûmdur. Avrupa, çok talihsiz bir dönemin ardından moderniyetini yakaladı. Moderniyeti diyorum, medeniyeti değil. Geri kalmış ülkeler aşağılık kompleksi ile batının modern ilkesini medeniyet zannetti, ona sarıldı. Bunlardan bir tanesi de Türkiye. Batıyı model aldı, maddi imkanlarla canavarlaşan batıdaki hayatı medeniyet zannetti”.
Konferansta Kahramanmaraş'ın Fatmalı Belediye Başkanı Servet Bekereci, AK Parti’den istifa ederek Saadet Partisi’ne katıldığını açıkladı.
Editör: Haber Merkezi