banner479

DSİ 1 milyon 520 bin balık bıraktı

DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü müdürlük bünyesindeki 7 baraja 1.5 milyon adet pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakarak göldeki yaşamı zenginleştirdi.

DSİ 1 milyon 520 bin balık bıraktı

DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü müdürlük bünyesindeki 7 baraja 1.5 milyon adet pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakarak göldeki yaşamı zenginleştirdi.

Sinan Doruk
Sinan Doruk
04 Ekim 2018 Perşembe 14:24
629 Okunma
DSİ 1 milyon 520 bin balık bıraktı

DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü müdürlük bünyesindeki 7 baraja 1.5 milyon adet pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakarak göldeki yaşamı zenginleştirdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasında kalan baraj ve göletlere 1 milyon 520 bin adet yavru sazan balığı bırakarak 2018 yılı baraj gölleri balıklandırma programını tamamladı.

DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı Faruk Yücegök başkanlığında, İşletme ve Bakım Şube Müdürü Adnan Eken ve beraberindeki ekibi Teknisyen Emrullah Karadöl nezaretinde Bölge sorumluluk sahası içinde bulunan Adatepe Barajına 150 bin, Kandil Barajına 190 bin, Kılavuzlu Barajına 60 bin, Kartalkaya Barajına 230 bin, Menzelet Barajına 370 bin ve Sır Barajına 280 bin adet olmak üzere toplamda 1 milyon 280 bin adet pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakıldı. Gaziantep’te bulunan Karkamış Barajına ise 240 bin yavru balık bırakıldı.

2018 yılı baraj göllerini balıklandırma programı ile ilgili olarak yapılan açıklamada, sazan balığının yanı sıra yayın balığı ile de çeşitliliğin artırılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemizdeki su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması, üretimin arttırılması ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla, Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü ekiplerince Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü Yavru Balık Üretim merkezlerinden alınan 1 milyon 520 adet pullu ve aynalı sazan yavrusu baraj gölüne sağlıklı bir şekilde bırakıldı. Ayrıca Elazığ Keban barajından getirilecek olan yayın balığının da bölgemiz barajlarına bırakılması çalışması yapılmaktadır. Su ürünleri üretimi bakımından Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında Kahramanmaraş’ın en önemli iç su kaynağını Menzelet ve Sır Baraj ile Gaziantep’in ise Karkamış Baraj Gölü oluşturmaktadır. Devlet Su İşleri olarak depolanmış su kaynaklarını üretime kazandırmak, yöre insanına yeni iş imkanı sağlayabilmek, ekolojik dengenin sağlanması, mevcut balık türlerinin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarını su ürünlerinden karşılaması maksadıyla, her yıl düzenli olarak bölgedeki baraj göllerine yavru balıklar bırakılmakta, ayrıca bu çalışmalar sayesinde göllerdeki ve çevresindeki flora ve fauna zenginliği oluşturabilecek bir ortama katkı sağlamaya gayret gösterilmektedir. Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü olarak ekolojik dengenin sağlanması noktasında iç suların balıklandırılması, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması maksadıyla iç sularımız balıklandırılmaktadır.”

Çalışmaların, baraj göllerindeki balık kapasitesini artırmaya yönelik olduğuna değinilen açıklamada, “Bölge Müdürlüğü olarak yapılan bu çalışmalarla, baraj göllerimizde balık kapasitesini artırarak yöremizde balık avcılığının geliştirilmesini amaçlamaktayız. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla baraj göllerinin aynı türe ait balık varlığının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup baraj gölünden istifade etmesi hedeflenmektedir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373