Ankavan konteyner kentte yaşayan down sendromlu depremzede Muhammed Ceran’a abla ve abileri doğum günü sürprizi yaparak akülü araba hediye etti.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 depremlerde Afşin’de oturdukları evleri ağır hasar alan Ceran ailesi, Ankavan konteyner kentte yaşamaya başladı. Down Sendromlu Muhammed Ceran’ın 7. Yaşını unutmayan abla ve abileri, Muhammed’e doğum günü sürprizi yaptı.

Doğum günü pastası kesildikten sonra Muhammed’e akülü araba hediye edildi. Ankavan konteyner kent içerisinde akülü arabasıyla gezen Muhammed’in mutluluğu gözlerinden okundu.

Doğum günü sürprizi fikrinin öncülüğünü yapan Büşra Doğan, “Afşin’de depremlerden sonra iş çıkışı kendimi konteyner da yaşayan çocukların yanında buluyordum. Bir gün iş çıkışı yine konteyner kentte Muhammed’le denk geldik ve o gün bugündür Muhammed’in yanına geliyorum. Muhammed’in doğum günü olduğunu öğrenince bir şeyler yapmayı düşündüm ve çevremdeki insanlara da söyleyerek destek istedim. Herkes imkanları doğrultusunda gönderdiği paralarla doğum günü pastası, pasta süsleri ve akülü araba aldık. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Muhammed’in mutluluğu için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra ki hayatlarında elimden geldiğince Muhammed’in ve Mehmet’in ablası olacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi