Göksun ilçesinde dondurma çubukları toplayarak cami ve ev maketleri yapan Bülent Yıldıran, 2 ay süren çalışma neticesinde yaptığı cami minyatürünü Elbistan Engelliler Derneği aracılığıyla satışa sundu. Bülent Yıldıran, 4 yılda yaptığı 89 çalışma ile değeri 21 bin 380 TL tutarında 44 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Göksun Kaymakamlığı Tek Adımda Hizmet Bürosunda memur olarak görev yapan Bülent Yıldıran, gönüllü arkadaşı Yeter Kocabaş ile yürüttüğü ortak çalışma kapsamında, dondurma çubukları toplayarak, cami ve ev minyatürleri yapmaya başladı. 4 yıl içerisinde 89 adet minyatür yapan Bülent Yıldıran, yaptığı eserleri açık arttırma usulü ile satışını yaparak, karşılığında akülü engelli arabası alıyor.
6 bin 400 dondurma çubuğu ile tamamı atık malzemeden oluşan çalışmalarından birisi olan cami minyatürünü ve Göksun Kaymakamlığı tarafından toplanan 50 bin mavi kapağı Elbistan Engelliler Derneği Başkanı Gökhan Kılıç’a teslim eden Bülent Yıldıran, bu çalışmalarını sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.
Vatandaşların dondurma çubuklarını atmaması ve engelliler deneğine teslim etmesini rica eden Bülent Yıldıran, “4 yıl önce başladığım minyatür çalışmalarını engelliler yararına kullanmaktayım. Bu zaman içerisinde cami ve evlerden oluşan 89 adet minyatür yaptım. Ve bu çalışmalarımızı açık artırma usulü ile satışa sunduk. 21 bin 380 TL karşılığında 44 adet akülü tekerlekli sandalye aldık. Aldığımız sandalyeleri ihtiyacı olan engelli arkadaşlarımıza hediye ettik. Artık minyatür çalışmamızı bilen vatandaşlarımız dondurma çubuklarını bizlere getiriyor. Bizde sokakta bulduğumuz tüm çubukları topluyoruz. Tabi bu çalışmada vatandaşlarımızın ve arkadaşlarımızın büyük katkısı var. Bu nedenle tamamen atık malzemeden oluşan ve engelliler yararına olan bu çalışmalarımıza destek bekliyoruz” dedi.
Kendilerine teslim edilen mavi kapakların karşılığında tekerlekli sandalye hediye eden Elbistan Engeliler Derneği Başkanı Gökhan Kılıç ise, “Bülent Yıldıran’ı bu özverili çalışmalarından dolayı gönülden kutluyorum. Büyük bir emek söz konusu. Bizlerde teslim aldığımız cami minyatürünü, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde açık artırma usulü ile satışa sunacağız. Elde edilen tutar yine engelli vatandaşlarımızın yararına kullanılacak. Bu kapsamda kendini engellilere adayan Bülent Yıldıran’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi