Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mart ayı sonunda ve nisan ayı başında meydana gelen don olayından, 60 ilde 600 bin hektarlık alanın etkilendiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mart ayı sonunda ve nisan ayı başında meydana gelen don olayından, 60 ilde 600 bin hektarlık alanın etkilendiğini belirterek, zarar gören üreticilerin tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesi ile ilgili karar alındığını söyledi.
Eker, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, tarım arazilerinin toplulaştırılmasını öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Mart ayı sonunda ve nisan ayı başında meydana gelen don olayından, 60 ildeki 600 bir hektarlık alanın etkilendiğini belirten Eker, Bu afetten, bir çok alanda üretim yapan çiftçinin etkilendiğini söyledi.
Eker, konuyu Bakanlar Kurulu'na götürdüklerini, zarar gören üreticilerin tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesi ile ilgili karar alındığını ve onunla ilgili işlemlerin devam ettiğini kaydederek, "Kesin hasar raporlarını beklemeden bu kararı aldık" diye konuştu
Hasar gören ürünlerin sigorta kapsamında olanlarının sigorta bedellerinin en az yüzde 50'sini verdiklerini ifade eden Eker, böylece üreticinin sigorta yapmasını teşvik ettiklerini de sözlerine ekledi.
Don olayından zarar gören iller arasında Kahramanmaraş’ta yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi