Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bazı esnaf ve işadamlarını arayarak, kendisini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun olarak tanıtan ve fakir bir kişiye yardım yapılacağını söyleyerek para talep eden şahsın yakalanması için polis çalışma başlattı.
Özellikle büyük esnaf ve iş adamlarını arayarak kendisini kaymakam olarak tanıtan dolandırıcı, fakir bir aileye yardım amacıyla para topladıklarını belirterek, eksik kalan kısmın tamamlanması için para talep etti. Dolandırıcı veya dolandırıcılar tarafından aranan esnafın Elbistan Kaymakamlığı’nı başvurmaları üzerine ortaya çıkan olay Emniyet Müdürlüğü’ne intikal ettirilirken, dolandırıcıların bulunması için çalışma başlatıldı.
Elbistan Kaymakamı Kaymakam Akkoyun ise, ne bir kaymakam, ne bir savcı, polis veya başka bir kamu görevlisinin telefonla esnaf veya vatandaşları arayarak para talep etmeyeceklerini ifade ederek, bu şekilde aranan esnafların kesinlikle böylesi kişilere itibar etmemelerini ve durumu hemen emniyete bildirmelerini istedi. Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:
“Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de telefonla bazı bürokratların ismi verilerek iş adamlarımızdan ‘ihtiyaç sahibi bir kişi için para topluyoruz’ adı altında para talep edildiğinin bilgisine ulaştık. İnsanların kesinlikle bu duruma itibar etmemesi gerekiyor. Bir kaymakam veya daire amiri telefonla işadamını arayıp herhangi bir şahsın hesabına para gönderilmesini talep etmez. Bu tür taleplere itibar edilmesin. Telefonla yardım talebinde bulunan kişilere herhangi bir para transferi yapmasınlar. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için devletimizin imkanları zaten yeterlidir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giysi, ısınma ve sağlık konusunda yardım ediliyor. Yardım etmeye de devam edeceğiz. Bu tür taleplerin olması halinde de emniyet birimlerimizin bilgilendirilmesini istiyoruz.”
Kaymakam Akkoyun, kendisinin ismini kullanarak yardım talebiyle para toplamaya çalışan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi