Afşin Devlet Hastanesi, aile hekimlikleri ve sağlık ocaklarındaki doktorlar 2 gün iş bıraktı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın silahla öldürülmesi nedeniyle sağlık çalışanları 7-8 Temmuz’da görev yapmayacak.

Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek yaraladı. Saldırgan, ardından aynı tabancayla kendi kafasına ateş ederek intihar etti. Olay sonrası sağlık sendikaları 7-8 Temmuz Perşembe ve Cuma günü 2 günlük iş bırakma kararı aldı.

Hastanelerde yoğun bakım ve kritik branşlardaki MHRS randevulu hastaların muayenelerinde aksama olmadığı öğrenildi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türk Tabipleri Birliği, Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesi nedeniyle grev kararı aldıklarını açıkladı.

TTB, paylaşımın devamında "Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevdeyiz!" ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de iş bırakıyoruz!

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi nedeniyle sağlıkta yaşanan şiddet sarmalına tepkimizi göstermek adına Sağlık-Sen teşkilatı olarak 7 Temmuz 2022 Perşembe günü tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakma eylem kararı alınmıştır.

Türk Sağlık-Sen de grevde

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türk Sağlık-Sen, Uzman Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında silahlı saldırı sonucu katledilmesi nedeniyle ve sağlıkta vahşete tepki göstermek için Türk Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye'de sağlık kurum ve kuruluşlarında bugün (07 Temmuz) bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi