Sivas-Malatya Doğalgaz Boru Hattının geçtiği Kuluncak’tan alınacak doğalgazın, Gürün ve Darende’den geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e ulaşabilmesi için düzenlenen, ‘Afşin-Elbistan Doğalgaz Boru Hattı-Etüt, Harita ve Kamulaştırma-Mühendislik İşi’ ihalesi ile ilgili teklifler alındı.
12 Aralık 2012 tarihinde BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından alınan teklifler değerlendirmeye alınırken, daha sonra ise boru hattı yapım çalışması için ihale yapılması bekleniyor. 
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, Elbistan ve Afşin bölgesine doğalgazın 2014 yılında geleceği yönündeki açıklamalarının ardından, BOTAŞ Genel Müdürlüğü çalışmalara hız verdi.
‘Afşin-Elbistan Doğalgaz Boru Hattı-Etüt, Harita ve Kamulaştırma-Mühendislik İşi’ ihalesi ilgili teklifler alınırken, BOTAŞ tarafından yapılacak olan değerlendirmenin ardından çalışmalar başlayacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2011 yılı içerisinde Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek talebinde bulunurken, Doğal Gaz Dağıtım Hatları projesi kapsamındaki Sanayi ve Bağlantı Hatları projesinin detayına 100 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL ödenek ile Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ilave edilmişti.
 
Editör: Haber Merkezi