“Elbistan-Afşin Doğalgaz Boru Hattı Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi” ön yeterlilik ihalesi 3 Nisan’da yapılırken, ön yeterlilik ihalesine katılan 12 firmadan 8’i fiyat teklifi verdi. BOTAŞ tarafından yapılan incelemede tüm tekliflerin aranan şartları taşıdığı tespit edildi.
 
Elbistan ve Afşin’e doğalgaz sağlayacak olan boru hattının geçeceği güzergahın tespiti, harita, mühendislik ve kamulaştırma amacıyla yapılan ihaleye 8 firma fiyat teklifi sundu. 22 Mayıs 2013 günü açılan teklifler BOTAŞ tarafından incelemeye alınırken, tekliflerin tamamının aranan şartları taşıdığı belirtildi.
 
Malatya-Sivas hattından sağlanacak olan doğalgazı, Gürün ve Darende’den de geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e taşıyacak olan hattın yapımı amacıyla BOTAŞ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk ihale 23 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilmişti. 3 Nisan’da yeniden yapılan ön yeterlilik ihalesine 12 firma ve iş ortaklığı katılmıştı. Ön yeterlilik ihalesinin ardından fiyat teklifi almak için yeniden ihale düzenleyen BOTAŞ, 8 firmadan teklif aldı. Alınan teklifler değerlendirilirken, aranan şartların sağlandığı açıklandı.
 
Elbistan-Afşin Doğalgaz Boru Hattı Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi için teklif sunan firma ve iş ortaklıkları şöyle:
“-Etap İnş. Müh. Ltd. Şti-Kartal Har. Müh Taah. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı; -Özerler Müh. İnş. San. Turz. Tic. AŞ-Şah-Kar Har. Müh. Taah. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı; -Ana-Kent Planlama Yapı Yat. Tekn. Danş. Turz. En. San. ve Tic. AŞ,; -Geogıs Kent Bil. Sis. Har. ve Çev. Müh. Müş. Taah. Tic. Ltd. Şti,; -Günka Harita Taah. Tic. Ltd. Şti,; -Seçilmiş Harita İnşaat Müh. San. ve Tic. Ltd. Şti,; -San Mühendislik Ltd. Şti,; -Serpen İmar Ltd.Şti-Ang Müh. İmar İnş. İth. ve İhr.Tic. San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı.”
 
Editör: Haber Merkezi