Afşin ve Elbistan'a doğalgaz getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen, ‘Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesine 8 firma teklif verdi.

Malatya-Sivas hattından sağlanacak olan doğalgazı, Gürün ve Darende’den de geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e taşıyacak olan hattın yapımı amacıyla BOTAŞ tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ amacıyla 11 Ekim 2012 tarihinde ön yeterlilik ilanı yayımlayan BOTAŞ, 23 Ekim 2012 tarihinde ise ön yeterlilik başvurularını almıştı. Ön yeterlilik değerlendirmesinin ardından yeterli görülen istekliler teklif vermeye davet edilirken, ihaleye 8 firma katılarak, teklif verdi.
“Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı” işi ihalesine; “Seçilmiş Harita İnşaat Müh. San. ve Tic. Ltd. Şti”, “Evin Harita Mimarlık Müh. İnş. İth. ve İhr. Tic. San. Ve Tic. Ltd. Şti”, “Serpen İmar Ltd. Şti. – ANG Müh. İmar İnş. İth. ve İhr. Tic. San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı”, “Geogıs Kent Bil. Sis. Har. ve Çev. Müh. Müş. Taah. Tic. Ltd. Şti.”, “Günka Harita Taah. Tic. Ltd. Şti.”, “Etap İnş. Müh. Ltd. Şti.- Kartal Har. Müh. Taah. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı”, “Özerler Müh. İnş. San. Turz. Tic. A.Ş.- Şah-Kar Har. Müh. Taah. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı”, “Ana-Kent Planlama Yapı Yat. Tekn. Danş. Turz. En. San. Ve Tic. A.Ş.” katıldılar.

Teklif değerlendirme çalışmaları devam ederken, işin süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi. Söz konusu Danışmanlık Hizmetinin tamamlanmasından sonra yapım ihalesine çıkılmasına yönelik çalışmalara başlanılacak.
 
120 kilometre boru hattı döşenecek:
BOTAŞ yetkilileri, Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün Doğalgaz Projesi için hazırlanan haritaya göre 120 kilometrelik bir boru hattının döşeneceğini ifade ettiler.
Bölgeye doğalgaz Malatya-Sivas hattından sağlanacak. Kuluncak’tan alınacak doğalgaz, Gürün ve Darende’den de geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e uzanacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2011 yılı içerisinde Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek talebinde bulunurken, Doğal Gaz Dağıtım Hatları projesi kapsamındaki Sanayi ve Bağlantı Hatları projesinin detayına 100 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL ödenek ile Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ilave edildi.
           
 
Editör: Haber Merkezi