Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2013 yılı Teknik Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere dernek ve oda temsilcileri katılırken, DOĞAKA Program Yönetim Bilimi Uzmanı Tuğçe Rodoplu, program hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Rodoplu, DOĞAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile bölgenin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak planlama ve fizibilite çalışmaları ile belirlenen öncelikli alanlarda sektörel araştırmaların gerçekleştirilmesine yönelik projeleri desteklemeyi amaçladıklarını belirti.
 
Seminerde, ajansın teknik destek programı ile doğrudan faaliyet desteği programlarının düzenlendiğini belirten Rodoplu, 2013 yılı ikinci altı aylık dönemi için ilgili desteklerin yeni program başvurularının başladığını, programa kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgesi müdürlükleri, küçük sanayi siteleri, tekno parklar ile iş geliştirme merkezleri sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmelerin başvuru yapabileceklerini ifade etti.
 
Programa Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Tanır Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilgililer katıldı. Program soru cevap şeklinde sona erdi.
Editör: Haber Merkezi