Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Afşin’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Afşin Hükümet Konağı’nda düzenlenen toplantıya Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın ve diğer ajanslara proje yapma konusunda Afşin’in önder bir ilçe olduğunu hatırlattı. 

Program için 500 bin TL'lik bütçe tahsis edildiğini belirten DOĞAKA Uzmanı Yusuf Köleli,  "Yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek 14 iş gününü ve 15 bin lirayı aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacak. Teknik destek programı kapsamında sadece görevlendirilen uzman eğitim ücreti, konaklama ve seyahat masrafları karşılanabilecek. Başvuru sahibi başvuru konusu faaliyetin gerçekleştirilmesi için eğitim yeri, materyali ve ikram giderlerini karşılayacak." diye konuştu.

Programa; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları ve araştırma enstitüleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatifler ve üst kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi sitesi yönetimleri, sivil toplum kuruluşları başvuru yapabilecek. Başvuruların 5 Kasım tarihine kadar DOĞAKA genel merkezine posta ile veya Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi’ne yapılması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi