Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 50. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında Afşin’de gerçekleştirildi.
 
 
Afşin Hükümet Konağı’nda yapılan toplantıya Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy ve ilgililer katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “ Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın, Kahramanmaraş ilimizin Afşin ilçesinde yapacağımız 50.Yönetim Kurulu Toplantısı'na hoş geldiniz diyor bu toplantının bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Daha önceki toplantılarımızda alman, il merkezleri dışında da Yönetim Kurulu Toplantılarının yapılması prensip kararı gereğince sizleri Afşin ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eylül ayında Osmaniye ilinde yapılan son Yönetim Kurulu Toplantısından bu zamana geçen süre içerisinde Ajans faaliyetleri; mali ve teknik destek programları, yeni destek programı hazırlıkları, Kalkınma Bakanlığı ile yeni Bölge Planı müzakereleri, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri kapsamında devam etmiştir. Bu kapsamda, Eylül ayı içerisinde tamamlanan 2010 yılı mali destek programlarının yanı sıra 2011 Yılı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı da, program kapsamında yürütülen tüm projelerin kapatılması ile tamamlanmıştır. Bölgemizdeki tarım ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve ambalajlanması gibi süreçlerde faaliyet gösteren toplam 24 işletmenin yararlandığı program ile ilgili etki değerlendirmesi ve analizi çalışmaları önümüzdeki dönemde Ajansımız tarafından yapılacaktır.” dedi.
 
-360 kişiye girişimcilik eğitimi verildi
 
3 ilde KOSGEB iş birliği ile girişimcilik eğitiminin devam ettiğini belirten Kocatepe, “Tamamlanan ve devam eden destek programlarının yanı sıra yeni destek programlarının hazırlık çalışmalarına da devam edilmektedir. Bir önceki Yönetim Kurulu'nda alınan karar gereğince, önümüzdeki günlerde ilan edilmesi planlanan yeni destek programları için Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelere devam edilmektedir. Diğer taraftan Eylül ayı içerisinde her üç ilimizde de KOSGEB ile işbirliği içerisinde başlatılan Girişimcilik Eğitimlerine devam edilmektedir. Ajansımıza yapılan yoğun müracaatlar neticesinde ilçelere de yaygınlaştırılan eğitimler kapsamında toplam 360 kişiye girişimcilik eğitimi verilmektedir. Destek programlarının yanı sıra bölgemizin öne çıkan sektörlerinin ulusal ve uluslararası pazar payını artırmaya yönelik tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine de devam eden Ajansımız, 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş ilinde Uluslararası Tekstil Zirvesi'ni düzenleyecektir. Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve özel sektör kuruluşlarının da işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinliğe yerli ve yabancı çok sayıda sektör uzmanın katılımı beklenmektedir. Tekstil sektörü ile ilgili pazarlama, üretim, teknoloji ,insan kaynakları ve enerji konularında oturumların yapılacağı programda araştırmacılar tarafından tamamlanan ve ticarileştirilmeyi bekleyen projeler de yatırımcıların dikkatine sunulacaktır.
Bunun yanı sıra 10 Ekim 2013 tarihinde Osmaniye ilimizde Uluslararası Lojistik Konferansı düzenlenecektir. Lojistik sektörü ile ilgili yerli ve yabancı bürokrat, akademisyen ve uzmanların katılacağı konferansta, lojistik sektöründeki son gelişmeler, bölgemizin lojistik potansiyeli ve yatırım olanakları ele alınacaktır. Gündem maddelerine geçmeden önce tekrar tüm üyelere hoş geldiniz diyor, toplantının Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi